Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Alles over verticuteren, verticuteerharken en verticuteermachines

Door te verticuteren maak je je gazon gezond en mooi. Verticuteren doe je in het voorjaar en in het najaar. Dat kan met een verticuteerhark of met een verticuteermachine. Met dit verticuteergereedschap belucht je het gazon. Je geeft het gazon meer lucht.

Dat doe je door mos, onkruid en vilt (de harde laag die op de aarde van het gazon ligt) te verwijderen. Dat gaat het meest makkelijk met een goede verticuteermachine. Een verticuteermachine snijdt de aarde open en neemt alle rommel mee, maar de wortels van het gras worden niet beschadigd. Zo krijgen de graswortels meer lucht en meer water. na het verticuteren kan je gazon er als een slagveld uitzien, maar dat herstelt zich snel en dan heb je een mooi en gezond grasveld.

Belangrijke links
Het beste verticuteergereedschap

De verticuteerhark
Verticuteren kan met een verticuteermachine of met een verticuteerhark. De verticuteerhark (ook wel verticuteerkam genoemd) lijkt op een tuinhark. In plaats van tanden beschikt deze hark echter over messen waarmee je met een harkbeweging door het gazon snijdt. Je geeft door dit verticuteren de graswortels meer lucht en neemt vilt, mos en onkruid mee. De verticuteerhark is het goedkoopste verticuteergereedschap.

Fabrikanten van goede verticuteerharken zijn Wolf-Garten, Gardena en Hendrik-Jan.Verticuteermachine
Met een verticuteermachine gaat het verticuteren makkelijker en geleidelijker. Een verticuteermachine lijkt op een grasmaaimachine en zoals je elektrische grasmaaiers en handmaaiers hebt zo heb je ook elektrische verticuteermachines en handmatige verticuteermachines.

De verticuteermachine wordt vaker voor verticuteren gebruikt dan de verticuteerhark omdat het verticuteren met een machine veel makkelijker gaat. Vooral een verticuteermachine met een opvangbak of opvangzak is handig omdat de rommel dan niet op het gazon blijft liggen. Je gazon blijft dan langer onkruidvrij en mosvrij.

Goede verticuteermachines worden gemaakt door Wolf-Garten, Powerplus, Makita, Stiga, Bosch en Einhell. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire verticuteermachines.Artikelen over verticuteren en verticuteermachines

Veel meer informatie en tips met betrekking tot verticuteren en de beste verticuteermachines vind je hier onder.
Menu :