Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Barbecue (BBQ) . Tips, informatie, aanbiedingen

Waaraan denkt een smulpaap bij de tuin in de zomer? Juist, aan een barbecue (BBQ)! Maar om te genieten van een heerlijke barbecue hoef je niet hongerig te zijn. Een zomerse barbecue is vooral gezellig. En de mogelijkheden zijn veel groter dan alleen het grillen van vlees.

Hier kijken we naar tips, informatie en aanbiedingen van alle soorten barbecues. De houtskool BBQ, de gasbarbecue, de elektrische barbecue en de buitenkeuken, maar ook naar de skottelbraai, de tuinhaard, de rookoven en andere vormen van de BBQ.

Zoek je een goede goedkope BBQ? Kijk dan bij de BBQ aanbiedingen bij de beste barbecue winkels.

BBQ algemeen

Hieronder geven we algemene informatie over de barbecue, en het kiezen van een BBQ. We kijken naar de verschillende soorten barbecues, hun voordelen en hun nadelen.Houtskool BBQ

De houtskoolbarbecue is de meest pure vorm van barbecueën. Houtskool op de barbecue, fik erin, het vuur uit laten gaan en dan op het smeulende houtskool je vlees, groente en andere gerechten laten garen. Hier kijken we naar alle mogelijkheden, en hebben tips en informatie voor het kiezen en kopen van de voor jou beste barbecue.


Kamado barbecue

Een speciaal soort houtskool barbecue is de kamado waarvan de Little Green Egg de meest bekende is. Met deze gesloten barbecue van keramiek is veel meer mogelijk dan grillen alleen. Je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken als rookoven, en je kunt er in stomen, koken en bakken.


Elektrische barbecue

De meest eenvoudige vorm van barbecueën is met een elektrische BBQ. Water in het apparaat, stekker in het stopcontact en grillen maar. Bovendien is de temperatuur van een elektrische barbecue heel makkelijk en precies te regelen en geeft elektrisch barbecueën weinig troep.Gasbarbecue en buitenkeuken

Een derde manier om te barbecueën is met een barbecue met gasfles. Evenals bij een elektrische barbecue is bij een gasbarbecue de temperatuur goed te regelen. Een uitgebreide gasbarbecue wordt buitenkeuken genoemd. Deze luxe barbecues hebben meerdere gaspitten en soms zelfs een waterkraan en een oven. En dat alles buiten, zonder aansluitingen.Overige barbecues

Hieronder hebben we tips, informatie en aanbiedingen met betrekking tot andere soorten barbecues of daaraan gerelateerde apparaten zoals de skottelbraai en de tuinhaard met BBQ-rooster.Een rookoven (American Smoker) is ook een vorm van buiten koken, al is dit geen manier om samen gezellig te koken. Wel kun je hier heel lekkere gerookte gerechten mee maken.


Barbecue accessoiresDiversen
bbq tips


Samenvatting:
Hierboven vind je volop tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste BBQ. Het gaat daarbij om alle soorten barbecues. De houtskool BBQ, maar ook de gasbarbecue, de elektrische BBQ, de kamado en de buitenkeuken.
Menu :