Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Kussenboxen (tuinkussenboxen)

Kussenboxen (tuinkussenboxen)


Hou de tuinkussens van je tuinmeubelen schoon, droog en mooi door ze op te bergen in een goede kussenbox. Hier kijken we naar de mooiste en beste kussenboxen voor je tuinkussens. Natuurlijk kun je zo'n tuinkussenbox ook gebruiken om andere spullen droog in op te bergen.


Een goede tuinkussenbox is niet alleen functioneel, maar ziet er ook goed uit. Kies bijvoorbeeld voor een wicker kussenbox als deze in de buurt van je wicker tuinset staat. Maar ook kunststof kussenboxen kunnen er heel mooi uitzien.

Kijk in het overzicht met aanbiedingen van alle kussenboxen voor alle mogelijkheden, specificaties, maten en lage prijzen.

Kunststof kussenboxen

In het overzicht vind je veel kunststof kussenboxen. Zoals we al schreven kunnen kunststof kussenboxen er mooi uitzien. Bovendien zijn deze kunststof opbergboxen volledig waterdicht zodat je tuinkussens en andere spullen perfect droog liggen. Bovenaan deze pagina zie je een kunststof kussenbox van Keter. Ook de onderstaande kussen opbergbox is van Keter.


De kunststof kussenbox is voorzien van een houtmotief waardoor hij van hout lijkt. In het bovenstaande overzicht vind je meerdere van dit soort ogenschijnlijk houten kussenboxen. Het voordeel van deze kunststof varianten is dat ze niet alleen je tuinkussens perfect droog houden maar dat ze ook goedkoper zijn dan de tuinboxen van hout of andere materialen.

Wicker kussenboxen

Heb je een wicker loungeset? En komt de tuinkussenbox daarbij in de buurt te staan? Dan staat een wicker kussenbox in dezelfde kleur erg mooi. Deze vormt dan één geheel met de set, en als de kussenbox in de buurt staat kun je hem ook als bijzettafel gebruiken.


Bovenstaande wicker kussenbox met aluminium frame is van het merk Horse. Het is een grote box (inhoud 955 liter), uitgevoerd met gasveren, maar in het overzicht staan naast deze tuinkussenbox ook kleinere en minder luxe (en goedkopere) kussenboxen.

Opbergbox en tuinbank

We noemden het al eerder, je kunt een tuinkussenopbergbox ook als bijzettafel gebruiken, maar soms kan het nog veelzijdiger, zoals bij de onderstaande kussenbox-tuinbank van Relaxwonen. Een echte opbergbank voor buiten.


Deze tuinbank / kussenbox is gemaakt van weersbestendig kunststof maar dusdanig stevig vormgegeven dat het gebruik van kunststof voor de functie als tuinbank niet uitmaakt. Het is een stevig bankje voor in de tuin waarin je meteen je tuinkussens of andere spullen kunt opbergen.

Meer opbergboxen tuinkussens

Uit de bovenstaande voorbeelden krijg je misschien het idee dat alle kussenboxen donker van kleur en rechthoekig van kleur zijn. Maar dat is absoluut niet het geval. In het bovenstaand overzicht kom je ook kussenboxen in lichte kleuren als grijs, zilver, groen en wit. Ook de vorm kan verschillen. Hieronder zie je bijvoorbeeld een compacte hoge tuinkussenbox van MaxxGarden die ook prima op een balkon past.Dit zijn nog maar enkele voorbeelden uit het grote aanbod aan mooie en goed kussenboxen die je in het bovenstaand overzicht met aanbiedingen van tuinkussenboxen kunt vinden.

Waterdichte kussenbox

Maar wat voor opbergbox voor tuinkussens je ook kiest, het is erg belangrijk dat de kussenbox waterdicht is. Iedere goede tuinkussenbox is dan ook geheel waterdicht, zodat je tuinkussens over andere inhoud droogt blijft. Is de kussenbox van wicker? En wil je deze tuinkussenbox buiten laten staan? Let er dan op dat deze over een waterdichte (kunststof) binnenbak beschikt om je kostbare tuinkussens droog te houden.

Grote kussenbox

Koop een tuinkussenbox nooit te klein. Om de tuinkussens droog te houden moet de opbergbox, met alle tuinkussens er in, goed dicht kunnen. Hou je ruimte over? Dan kun je deze buiten het tuinseizoen altijd nog opvullen met andere tuinbenodigdheden die droog opgeborgen moeten worden gedurende de winter.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van tuinkussenboxen kun je de kussenboxen op alle manieren selecteren. Op maat en waterdichtheid, maar ook op kleur, materiaal, merk en veel meer. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste kussenbox.

Zie ook: Meer tuinmeubel tips
Menu :