Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Handmaaiers (handgrasmaaier, kooimaaier)

Handmaaiers (handgrasmaaier, kooimaaier)


Als je bij de bouwmarkt of het tuincentrum de afdeling met grasmaaiers oploopt lijkt het wel of de handmaaier niet meer bestaat. Dat is toch vervelend als je een klein gazon hebt of op een andere reden niet op een elektrische grasmaaier zit te wachten. Gelukkig zijn er online nog volop handmaaiers (kooimaaiers) te koop.


Kijk bij de aanbiedingen van alle handmaaiers voor circa 50 van deze handgrasmaaiers tegen de laagste prijs. Het betreft handmatige grasmaaiers van goede merken als Bosch, Gardena, Einhell en Wolf-Garten. Keuze genoeg uit handmaaiers!

Voordelen en nadelen kooimaaier

De oude vertrouwde handmaaier wordt ook wel kooimaaier of kooimesmaaier genoemd omdat de messen in een kooi ronddraaien. Een kooimaaier is een heel eenvoudige grasmaaier maar voor de bezitters van een kleine tuin is het vaak fijner om even snel een handmaaier over het gazon te halen dan een elektrische grasmaaier. De kooimaaier heeft geen stroom of snoer nodig, maakt geen herrie en is meteen klaar voor gebruik als je hem uit de schuur of berging haalt. Bovendien neemt deze handmaaier in de schuur of berging veel minder ruimte in dan een elektrische maaier.

Natuurlijk gaat het grasmaaien met een kooimaaier wel wat minder vanzelf dan bij een elektrische maaier. Voor een groot gazon is de handmaaier dan ook wat minder geschikt.

Kies je beste handmaaier

In het bovenstaande overzicht met handmaaiers kun je heel snel en makkelijk de voor jou beste handmaaier tegen de laagste prijs vinden. Dat kan door al je wensen en eisen aan te vinken.

Op onderstaande eigenschappen kun je onder andere selecteren.

  • Is de handmaaier in hoogte verstelbaar?
  • Beschikt de grasmaaier over een opvangbak voor het gemaaide gras?
  • Heeft de kooimaaier een mulchfunctie waarbij de grasrechten in gazonvoeding wordt omgezet.
  • Wat is de maaibreedte van de grasmaaier. Met een bredere grasmaaier ben je sneller klaar, maar in een klein tuintje is een grotere grasmaaier minder wendbaar en neemt meer ruimte in de schuur in.
Zo kun je uit het royale online aanbod aan handmaaiers / kooimaaiers probleemloos de voor jou beste handmaaier tegen een lage prijs vinden.

Tip: Op Beste Grasmaaier Kopen vind je alle aanbiedingen van grasmaaiers bij de beste en goedkoopste online winkels. Ook kun je op Beste Grasmaaier Kopen de grasmaaier top 10 en een keuzehulp vinden.

Zie ook: Meer grasmaaier tips
Menu :