Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » De beste snelstarter BBQ (brikettenstarter, houtskoolstarter)

De beste snelstarter BBQ (brikettenstarter, houtskoolstarter)


De houtskoolbarbecue aansteken kan wel eens lastig zijn, vooral bij veel wind en als je niet teveel aanmaakvloeistof of aanmaakblokjes wilt gebruiken, maar met een snelstarter voor de BBQ (ook wel brikettenstarter, houtskoolstarter of barbecuestarter genoemd) gaat het snel en eenvoudig.


En toch is zo'n barbecue snelstarter maar een eenvoudig hulpmiddel. De snelstarter voor de BBQ is een metalen korf met een houten handvat (dat niet heet wordt). De korf vul je met houtskool of briketten, je legt een paar aanmaakblokjes op de barbecue (of vuurvaste ondergrond), steekt deze aan, zet de gevulde snelstarter er boven, en laat de blokjes hun werk doen.

In een minuut of 10 zijn de briketten of houtskool op temperatuur en je gooit deze op de barbecue (eventueel op daar aanwezige nog koude briketten). Vervolgens laat je barbecue nog even smeulen (anders zijn briketten  of de houtskool nog te heet) en vervolgens kun je gaan kokkerellen op de BBQ.  Het aansteken van de BBQ is met een snelstarter een simpel werkje waar je geen omkijken naar hebt!

Hieronder zie je wat voorbeelden van deze barbecue snelstarters. In het overzicht met aanbiedingen van van alle BBQ snelstarters vind je ze allemaal met alle specificaties en prijzen.

Voorbeelden van snelstarters BBQ

Bij de aanbiedingen staan diverse soorten snelstarters. Hier geven we wat voorbeelden.

Standaard snelstarter BBQ
Hieronder staat een voorbeeld van een standaard snelstarter voor de barbecue van het met Vaggan. Een voorbeeld van een goedkoop (nauwelijks meer dan 10 euro) hulpmiddel om de barbecue zonder moeite aan te steken. Kijk voor de actuele prijs bij de bovenstaande aanbiedingen van BBQ snelstarters.Design snelstarter barbecue
Stel je een mooi design op prijs, dan zal de standaard brikettenstarter je minder goed bevallen. Kijk dan bij de aanbiedingen eens naar de onderstaande Boretti snelstarter. Voor de werking maakt het allemaal niet veel uit, maar het ziet er een stuk mooier uit op je barbecue feestje.Slimme brikettenstarter
Fabrikant Outdoorchef heeft bij de onderstaande BBQ snelstarter een innovatie toegepast. Het onderste gedeelte (met de ronde gaten) is een voet waarop je eerst de aanmaakblokjes legt en dan de gevulde snelstarter er op plaatst. Dit is een heel simpele maar effectieve manier om te voorkomen dat er as of brandplekken op de grond komen. Slim!

Deze houtskool BBQ starter van Outdoorchef zie je op de foto helemaal bovenaan dit verhaal in werking.

Elektrische barbecue starter
Deze uitvinding is minder bekend, maar wist je dat je je houtskool of briketten ook elektrisch op de juiste temperatuur kunt brengen? Het is misschien een beetje in strijd met het oergevoel van het op houtskool barbecue├źn, maar het voordeel van een elektrische snelstarter voor de BBQ is dat je geen aanmaakblokjes hoeft te gebruiken, en lucifers zijn in dit geval ook niet nodig. Het nadeel is natuurlijk dat er wel een stopcontact in de buurt moet zijn.


Een voordeel is weer dat je deze snelstarter op iedere ondergrond kunt gebruiken zonder deze vies te maken met houtskool of roet. En heel veel duurder dan een gewone snelstarter is deze elektrische snelstarter voor de BBQ niet, kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de actuele lage winkelprijs.

Opvouwbare BBQ starter
Grandhall heeft de opvouwbare barbecue snelstarter bedacht. Het voordeel zit hem niet in het gebruik maar in het opbergen. Opgevouwen neemt een snelstarter voor de BBQ nauwelijks ruimte in. Dat is natuurlijk erg handig als je op vakantie gaat!


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van alle BBQ snelstarters voor alle details, laagste prijzen, specificaties, reviews en ervaringen van gebruikers. Je vind daar alle bovengenoemde BBQ snelstarters plus tientallen ander goede starters voor de barbecue.

Zie ook: Meer BBQ tips

Menu :