Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Kamado barbecues. Meer dan een gewone houtskool BBQ

Kamado barbecues. Meer dan een gewone houtskool BBQ


Een kamado is een houtskoolbarbecue van keramiek waarmee je veel meer kan dan alleen grillen. Met een kamado barbecue kun je ook roken, stomen en bakken, en je kunt deze BBQ als slow cooker gebruiken, en je kunt er zelf een pizza mee bakken.BBQ, rookoven en meer 

Dit maakt de kamado een zeer veelzijdige barbecue die ideaal is voor de lekkerbek. Je kunt hem bijvoorbeeld ook als rookoven gebruiken om zalm of paling te roken. Er zijn zelfs Michelin-sterren restaurants die voor sommige van hun gerechten een kamado BBQ gebruiken.


Berghoff kamado

Kamado is het Japanse woord voor kachel / fornuis. De vorm is gebaseerd op kachels uit de oudheid (duizenden jaren geleden). De moderne versie is gemaakt van keramiek dat heel goed warme opneemt en op een heel effectieve en langdurige manier weer afgeeft, ideaal voor een barbecue.

Big Green Egg kamado

Aanbiedingen Big Green Egg en andere merken

Deze veelzijdige barbecue wordt gemaakt door vele goede fabrikanten, zoals door Patton, een Amerikaans merk dat toonaangevend is in buitenkeukens van topkwaliteit. De bedenker van de moderne kamado barbecue (in 1972) is echter Big Green Egg, die met zijn ei-vormige barbecue van keramiek  zorgde voor een revolutie op het gebied van houtskoolbarbecues.  Ook Berghoff, Kamado Joe en Buccan zijn populaire makers van kamado's.

Kijk bij de aanbiedingen van alle kamado barbecues voor een overzicht van al deze keramieken barbecues en hun prijs. Er zijn meer dan 140 van deze barbecues van keramiek te vinden in diverse maten.

Makkelijk en veelzijdig

Bij een goede kamado barbecue kun je al na tien minuten na het ontsteken beginnen met barbecue├źn. De temperaturen zijn zeer goed te regelen tot wel 300 graden. De grootste voordelen ten opzichten van andere barbecues zit hem echter in de veelzijdigheid. Kijk bij de aanbiedingen voor alle prijzen, specificaties en mogelijkheden van al deze kamado barbecues.

Tip: Op Beste Barbecue Kopen vind je de aanbiedingen van de beste en goedkoopste online winkels voor barbecues.

Zie ook: Meer tips barbecues
Menu :