Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Kruiwagens. Tips en informatie

Kruiwagens. Tips en informatie


Het is tuingereedschap wat wel eens over het hoofd gezien wordt. Maar het is ook gereedschap dat iedereen bij het tuinieren regelmatig mist als deze niet aanwezig is, de kruiwagen! Daarom geven we hier de kruiwagen eens de aandacht die hij verdient.De kruiwagen is wat zijn naam al een beetje uitstraalt: Een noeste werker. Bij heel veel dat je buiten wilt transporteren is de kruiwagen een geweldige tuinhulp. Aarde, stenen, tuinafval, mest, puin, alles gaat in de kuip van de kruiwagen en laat zich moeiteloos verplaatsen.

In het overzicht met alle kruiwagens vind je wel zo'n 200 kruiwagens. Het aanbod is dus zeer groot. Populaire merken zijn Altrad, Hummer (jawel!), Matador, Fort (met een T), Reke en Theca. Maar er zijn nog tientallen andere fabrikanten die ook kruiwagens maken, in het overzicht vind je ze allemaal.

Metalen bak of kunststof bak?

Wat je er ook vind zijn kruiwagens gemaakt van vele verschillende materialen, en dat gaat dan met name om de bak. Deze is in de meeste gevallen nog steeds van metaal gemaakt, maar sterk kunststof is in opmars.

Kunststof is lichter, en de kruiwagens zijn vaak goedkoper in aanschaf. Voor tuinafval functioneert een kruiwagen met kunststof bak prima, maar als je stenen en puin gaat vervoeren raden we toch echt een stalen bak. We zijn namelijk bang dat je kunststof bak dan niet heel lang meegaat.

Kruiwagens met 2 wielen

Voor het hele zware werk zijn er ook kruiwagens met twee wielen. Deze twee wielen staan naast elkaar en verdelen het evenwicht beter waardoor je makkelijker kunt manoeuvreren met een kruiwagen met een zware lading.

Kies je beste kruiwagen

In het bovenstaande overzicht met alle kruiwagens vindt je ze werkelijk allemaal. Met prijzen, beschrijvingen, specificaties en ervaringen van gebruikers. Kortom alles dat je nodig hebt om de voor jou beste kruiwagen te kiezen!

Zie ook: Alle tips tuingereedschap

Menu :