Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » De beste bladharken

De beste bladharken


Een goede bladhark is een onmisbaar (en betaalbaar) stuk tuingereedschap voor iedereen met een gazon. Hier kijken we naar de beste bladharken.

We hebben informatie en tips voor bij het kopen van de voor jou beste bladhark, we kijken naar de beste bladharken en naar de beste bladhark uit de test.

Wat is een bladhark?

Een bladhark is een hark waarmee je rommel uit de tuin kunt harken. Bladeren, maar ook ander tuinafval zoals losgetrokken onkruid en grasresten. Een bladhark is meestal vrij breed zodat je een behoorlijke oppervlakte gelijktijdig kunt harken.

Heb je veel smalle hoekjes in de tuin? Dan kan het handig zijn te kiezen voor een wat minder brede bladhark omdat je er dan makkelijker bijkomt. Bij een goede tuinhark is de breedte van de hark met een draaiwiel of knop aan te passen zodat ze zowel geschikt zijn voor die kleine hoekjes als grote oppervlakten van het gazon.

Meestal is de bladhark driehoekig van vorm. Breed bij het uiteinde en smal bij de steel. Aan het uiteinde bevinden zich tanden om het afval mee op te harken. Een bladhark kant gemaakt zijn van kunststof of van staal.


De beste bladharken

In het overzicht met alle goede bladharken vind je enkele tientallen van deze harken. De tuinharken van Gardena zijn als beste bladhark getest. Andere fabrikanten van tuingereedschap die goede bladharken maken zijn Wolf-Garten, Hendrik Jan en Fiskars.Combisysteem harken

Populair zijn de combisysteem harken van Gardena en Wolf-Garten. Deze zeer goede bladharken kun je zonder steel kopen De steel koop je dan apart.

Het voordeel daarvan is dat je een steel kunt kopen van de voor jou perfecte lengte gemaakt van het door jou gewenste materiaal. Deze stelen zijn ook te gebruiken op ander gereedschap van dezelfde fabrikant zoals een ander soort hark, een bezem of een schoffel.

Deze combisysteem bladharken kom je tegen bij de bovenstaande beste bladharken uit de test en in het overzicht met goede bladharken. Daar vind je ook de goedkoopste aanbieders van deze harken.


Zie ook

Foto's: Gardena
Menu :