Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » De beste bijlen voor iedere klus

De beste bijlen voor iedere klus


Bijlen heb je in vele soorten. Hier kijken we naar de verschillende soorten bijlen, de beste bijl voor je klus en aanbiedingen van goede bijlen.


Overzicht alle bijlen

Wil je weten wat er allemaal aan bijlen te koop is? Kijk dan bij aanbiedingen alle bijlen voor alle mogelijkheden, specificaties en prijzen. Je vindt daar zo'n 1.000 bijlen!

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten bijlen die je in dat overzicht kunt vinden.

Handbijl of hakbijl

De handbijl (hakbijl of axe) is de meest verkochte en gebruikte bijl. Deze handbijl is geschikt voor de meeste tuinklussen. De kleine handbijl (ook wel hachette genoemd) kun je met één hand gebruiken. Voor een grotere handbijl (vanaf 45 cm) heb je voor goed en veilig gebruik meestal twee handen nodig.

Boombijl of velbijl

Voor het echt zware werk, zoals het kappen van een boom, heb je zwaarder materiaal nodig. Hiervoor is de boombijl die ook wel velbijl wordt genoemd.

Kloofbijl of houtklover

De kloofbijl is speciaal ontworpen om hout te splijten. Dit is de beste bijl voor het hakken van bijvoorbeeld je open haard hout. De kop van een hakbijl gaat van dun naar dik.

Outdoorbijl of campingbijl

Een heel compacte bijl met een licht gewicht die je makkelijk mee kunt nemen bij je kampeeruitrusting, ook als je bijvoorbeeld een survival tocht maakt. Er is een grote variatie aan deze outdoorbijlen. De kleinste bijlen zijn natuurlijk makkelijker mee te nemen, maar een outdoorbijl voor het zware werk moet wel iets groter zijn.

Kijk in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle bijlen voor al deze bijlen, hun mogelijkheden, hun specificaties en hun laagste prijzen.

Zie ook: Meer tips beste gereedschap


Onderwerp:
Bijlen heb je in diverse soorten. Van kleine bijltjes voor op de camping tot grote bijlen waarmee je complete bomen kunt vellen. Hierboven informatie over velbijlen, kloofbijlen, handbijlen, hakbijlen en andere bijlen, plus aanbiedingen van alle goede bijlen.
Menu :