Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Met deze grasmaaiers kun je mulchen!

Met deze grasmaaiers kun je mulchen!


Een mulchfunctie is een heel handige functie bij een grasmaaier. Mulchen versnippert het gemaaide gras en verspreidt de vermalen grasresten als meststof over het gazon. Dat maakt het mulchen tot een zeer interessante optie bij een grasmaaier!

Mulchen met een grasmaaier

De mulch functie komt voor bij alle grasmaaiers, zowel handmaaiers, elektrische maaimachines, zitmaaiers, robotmaaiers, accugrasmaaiers als benzinemaaiers, maar helaas bij lang niet al deze grasmaaiers. 

Sterker nog, bij maar een derde van alle grasmaaiers die te koop zijn is de mogelijkheid tot mulchen aanwezig.

Gelukkig blijven er dan nog veel grasmaaiers over. Kijk bij alle grasmaaiers met mulch functie voor alle grasmaaiers die kunnen mulchen.

Elektrische grasmaaier met mulchfunctie Wolf-Garten

Elektrische grasmaaier met mulchfunctie Wolf-Garten

Alle soorten mulch grasmaaiers

Dit zijn grasmaaiers in alle bovengenoemde soorten dus zowel handmaaiers als elektrische grasmaaiers en accumaaiers, maar ook benzinemaaiers, zitmaaiers en robotmaaiers. Allemaal grasmaaiers die het gemaaide gras weer nuttig omzetten in natuurlijke mest. Zo bemest je tijdens het maaien automatisch het gazon.

Indien je gebruik maakt van een grasmaaier met opvangbak of opvangzak die kan mulchen, kun je er ook voor kiezen de mulch achteraf over je gazon of tuin te verspreiden.

Tip: Op Beste Grasmaaier Kopen vind je het aanbod van de beste en goedkoopste online aanbieders. Ook is daar de grasmaaier top 10 te vinden alsmede tips en informatie voor bij het vinden van de voor jou beste grasmaaier.

Wat is mulchen?

Maar wat is mulchen precies en hoe gaat dat mulchen in zijn werk? Iedere grasmaaier met mulchfunctie (mulchmaaier) beschikt over een extra mes dat het gemaaide gras dat in de grasmaaier rondcirkelt razendsnel in heel kleine stukjes snijdt. 

Dit vernipperde gras (de mulch) wordt weer naar buiten geblazen. Omdat het heel fijn gesneden is blijft de mulch niet bovenop het gemaaide gras liggen, maar valt het tussen de grassprieten door op de bodem van het gazon.


Bosch robotmaaier met mulchfunctie

Bosch robotmaaier met mulchfunctie


Hier blijft de mulch tussen de sprieten liggen en geven deze grasresten tijdens het verteren hun voedingsstoffen af aan de grond. 

Daarnaast voorkomt de mulch vilt en onkruid en beschermt het de graswortels tegen koude en warmte. Alleen maar nuttige eigenschappen dus, die het mulchen tot een heel interessante optie voor je gazon maken.

Let dus goed op of de grasmaaier die je aanschaft een mulch functie heeft. Deze grasmaaiers, in iedere soort, vindt je in het bovenstaand overzicht met alle mulchmaaiers.

Daar vindt je alle soorten grasmaaiers die kunnen mulchen, van handgrasmaaiers, elektrische grasmaaiers en accumaaiers tot robotmaaiers, zitmaaiers en benzinemaaiers. En mulchmaaiers van alle goede grasmaaier fabrikanten zoals Wolf-Garten, Gardena, Bosch, Black & Decker, Stiga en Powerplus. 

Kijk bij het overzicht bovenaan voor alle mogelijkheden en prijzen van mulchmaaiers.

Zie ook: Tips grasmaaiers


Samenvatting:
Mulching of mulchen is een handig optie bij een grasmaaier. Een grasmaaier met mulchfunctie versnippert de grasresten zo klein dat deze als meststof op het gazon kan blijven liggen. De mulch is zo fijn dat deze tussen de grassprieten naar de bodem zakt. Er zijn grasmaaiers die kunnen mulchen (mulchmaaiers) in alle soorten. Bovenaan vind je al deze mulch grasmaaiers.

Onderwerpen:
Grasmaaier mulching, gras, grasmaaier mulchen, gazon, grasmaaier mulch functie.
Menu :