Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Deze grasmaaiers hebben een mulch functie

Deze grasmaaiers hebben een mulch functie


Een mulch functie is een heel handige functie bij een grasmaaier. Deze functie versnippert het gemaaide gras en verspreid dat als meststof over het gazon. Dat maakt het mulchen tot een zeer interessante optie bij een grasmaaier!

Mulchen met een grasmaaier

De mulch functie komt voor bij alle grasmaaiers, zowel handmaaiers, elektrische maaimachines, zitmaaiers, robotmaaiers, accugrasmaaiers als benzinemaaiers, maar helaas bij lang niet al deze grasmaaiers. Sterker nog, bij maar een derde van alle grasmaaiers die te koop zijn is de functie tot mulchen aanwezig.

Gelukkig blijven er dan nog veel grasmaaiers over. Kijk bij alle grasmaaiers met mulch functie voor alle grasmaaiers die kunnen mulchen.

Alle soorten mulch grasmaaiers

Dit zijn grasmaaiers in alle bovengenoemde soorten dus zowel handmaaiers als elektrische grasmaaiers en accumaaiers, maar ook benzinemaaiers, zitmaaiers en robotmaaiers. Allemaal grasmaaiers die het gemaaide gras weer nuttig omzetten in natuurlijke mest.

Tip: Op Beste Grasmaaier Kopen vind je het aanbod van de beste en goedkoopste online aanbieders. Ook is daar de grasmaaier top 10 te vinden alsmede tips en informatie voor bij het vinden van de voor jou beste grasmaaier.

Wat is mulchen?

Iedere grasmaaier met mulch functie (mulchmaaier) beschikt over een extra mes dat het gemaaide gras dat in de grasmaaier rondcirkelt razendsnel in heel kleine stukjes snijdt. Dit zo vernipperde gras wordt weer naar buiten geblazen. Omdat het heel fijn gesneden is blijft het niet bovenop het gemaaide gras liggen, maar valt het tussen de grassprieten door op de bodem van het gazon.

Hier blijven ze tussen de sprieten liggen en geven ze tijdens het verteren hun voedingsstoffen af aan de grond. Daarnaast voorkomt de mulch vilt en onkruid en beschermt het de graswortels tegen koude en warmte. Alleen maar nuttige eigenschappen dus, die het mulchen tot een heel interessante optie voor je gazon maken.

Let dus goed op of de grasmaaier die je aanschaft een mulch functie heeft. Deze grasmaaiers, in iedere soort, vindt je in het bovenstaand overzicht met alle mulchmaaiers.

Zie ook: Tips grasmaaiers

Onderwerpen:
Grasmaaier mulching, gras, grasmaaier mulchen, gazon, grasmaaier mulch functie.
Menu :