Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , , » Test: De beste grastrimmer

Test: De beste grastrimmer

De beste grastrimmers uit de test. Met aanbiedingen van deze gazontrimmer en andere goede grastrimmers.

Beste grastrimmer test

Met je grasmaaier kun je niet in alle hoekjes van de tuin komen, en netjes de randjes maaien lukt ook niet met een gewone grasmaaier. De grastrimmer (ook wel graskantsnijder, strimmer, gazontrimmer of kantenmaaier genoemd) is daar wel zeer geschikt voor. Wat is de beste grastrimmer? Dat lees je bij de beste grastrimmers uit de testen.


De beste grastrimmers uit de test

Deze testen van grastrimmers zijn te vinden op de website TestResults.nl. Kijk daar voor de beste grastrimmers uit de test. Het betreft de testwinnaars van diverse vergelijkende testen, uitgevoerd door experts zoals vergelijkingssites, tuinmagazines en de consumentenbond.

Is een grastrimmer een vervanging voor een grasmaaier?

Met een grastrimmer kun je ook het gazon maaien, maar de trimmer is daar niet voor ontwikkeld. Heb je een klein tuintje? Dan is het echter geen probleem. Heb je een groot gazon? Dan kun je veel makkelijker maaien met een echte grasmaaier. Een grastrimmer moet je namelijk continue tillen.

Overigens heeft een grastrimmer wel een voordeel ten opzichte van een grasmaaier bij het maaien van gras. Als het gras nat is, dan maait een elektrische grastrimmer beter.

Met of zonder accu?

Net als elektrische grasmaaiers heb je elektrische grastrimmers met snoer en snoerloos met accu. De voordelen en nadelen zijn ook gelijk. Het ontbreken van een snoer maakt het trimmen en maaien plezieriger en veiliger dan als je aan een draadje hangt. Maar een accu drijft de prijs van het tuingereedschap behoorlijk op.

Tip: Kijk op Beste Grastrimmer Kopen voor alle informatie over grastrimmers zoals de goedkoopste online aanbieders, de grastrimmer top 10 en een grastrimmer keuzehulp.

De maaicirkel

Let bij de aanschaf van een gazontrimmer goed op de maaicirkel van de grastrimmer. Deze bepaalt hoeveel je in één keer kunt trimmen / maaien. Je hebt ze van minder dan 20 centimeter, maar ook van meer dan 40 centimeter. Hou er wel rekening mee dat je nog wel in de kleine hoekjes kan komen als je de grastrimmer daarvoor koopt.

Zie ook: Tips grastrimmers
Foto: Black & Decker


Onderwerpen:
Wat is de beste grastrimmer? Kijk boven voor de beste grastrimmer test. Of beste grastrimmers, want het betreft meerdere test van experts zoals tuinbladen en de consumentenbond, Daar vind je de beste grastrimmers en de beste koop grastrimmer.
Menu :