Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Kooimesmaaiers (kooimaaiers)

Kooimesmaaiers (kooimaaiers)


Een kooimesmaaier (ook wel kooimaaier genoemd) is een grasmaaier die het gras niet snijdt / hakt zoals een gewone grasmaaier, maar deze knipt. Dat knippen doen kooimesmaaiers / kooimaaiers met een vast mes dat onderin de maaimachine ligt. Hoewel een kooimesmaaier een eenvoudige grasmaaier is leveren ze een prachtig maairesultaat, mooier en gelijkmatiger dan van een cirkelmaaier (een gewone grasmaaier).

Kooimesmaaiers worden dan ook gebruikt voor speciale gazons zoals siergazons, maar bijvoorbeeld ook golfbanen.

De meeste kooimaaiers zijn handmaaiers, maar voor de grotere gazons zijn er ook elektrische kooimesmaaiers te koop, onder andere van Gardena. Kijk hier voor aanbiedingen van kooimesmaaiers.

Een kooimesmaaier zorgt voor een mooier en gelijkmatiger gazon? Maar waarom is iedere grasmaaier dan geen kooimesmaaier? Helaas heeft een kooimesmaaier ook zijn nadelen. Het grasmaaien kost met een kooimaaier wat meer tijd en ook heeft zo'n kooimesmaaier meer moeite met hoog gras. Je moet dus met een kooimaaier regelmatig maaien.

De keuze tussen een kooimesmaaier en een cirkelmaaier is dus die tussen een mooi siergazon en gebruiksgemak. Voor grote tuinen is een kooimesmaaier door de langere maaitijd minder geschikt, daarom zijn de meeste kooimesmaaiers ook handgrasmaaiers.

Tip: Op Beste Grasmaaier Kopen vind je de aanbiedingen grasmaaiers van de beste en goedkoopste aanbieders.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van kooimesmaaiers voor alle mogelijkheden en de prijzen van deze grasmaaiers.

Zie ook: Tips grasmaaiers
Menu :