Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Goede goedkope verticuteermachines (elektrisch)

Goede goedkope verticuteermachines (elektrisch)

Elektrische verticuteermachine Powerplus

Verticuteren maakt je gazon veel mooier en gezonder, en elektrisch verticuteren is daarbij wel zo makkelijk. Maar als je een elektrische verticuteermachine koopt wil je het natuurlijk wel betaalbaar houden. Daarom kijken wij hier naar goede maar ook goedkope verticuteermachines onder de 100 euro.

Waarom verticuteren?

Maar eerst: Waarom zou je verticuteren? Een teveel aan vilt in je gazon zorgt voor mosvorming en lelijke kale en bruine plekken. Een te dikke viltlaag zorgt namelijk voor verstikking en verzuring van het het gazon. Ook kan het gras door een te dikke viltlaag te weinig water, zuurstof en licht opnemen. Je gazon wordt dan ongezond en lelijk.

Dit alles is te voorkomen en te verhelpen door regelmatig te verticuteren. Vilt en ook mos worden dan verwijderd, waardoor het gras weer alle ruimte en benodigdheden krijgt om te groeien. Dit verticuteren kan met de hand, maar elektrisch gaat het veel beter. 

Prijzen van verticuteermachines

Er is dan ook een breed scala aan elektrische verticuteermachines te koop. De prijzen lopen uiteen van zo'n 90 euro tot meer dan 200 euro. Voor een verticuteermachine met benzinemotor ben je aanmerkelijk meer kwijt.

Omdat je een verticueermachine maar twee keer per jaar gebruikt wil je er waarschijnlijk niet te veel euro's aan uitgeven. Daarom kijken we hier naar goede maar goedkope verticuteermachines met een prijs lager dan 90 euro. Dat is een heel redelijke prijs voor het gemak van een elektrische verticuteermachine.

Overzicht goedkope verticuteermachines

Kijk in het overzicht van elektrische verticuteermachines onder de 100 euro wat je voor deze lage prijs aan dit elektrische tuingereedschap kunt kopen. Het betreft verticuteermachines van goede merken als Einhell, Powerplus, Black & Decker, Güde en Grizzly. Omdat het vaak aanbiedingen betreft wisselt het aanbod van goedkope verticuteermachines (onder de 100 euro) regelmatig.

De goedkope verticuteermachines zijn met name bedoelt voor gazons tot 300 vierkante meter. Dat moet ruim voldoende zijn. Er zijn niet veel gazons die groter zijn. En een groter gazon kun je natuurlijk ook gewoon met zo'n goedkope verticuteermachine verticuteren. Je bent alleen iets langer bezig. 

Beste verticuteermachine kopen

Vind je de voor jou meest geschikte verticuteermachine niet in het bovenstaande overzicht met goedkope verticuteermachines? Kijk dan op Beste Verticuteermachine Kopen voor aanbiedingen van verticuteermachines bij andere goede aanbieders. Je vindt daar ook de beste verticuteermachines uit de test en de verticuteermachine top 10.

Elektrische verticuteermachine Güde

Verticuteermachine elektrisch Güde

De maaibreedte van een goedkope verticuteermachine

Het verschil tussen een goedkope elektrische verticuteermachine voor een klein gazon en een verticuteermachine voor een groot gazon zit hem vooral in de maaibreedte van de verticuteermachine.

Let in het bovenstaand overzicht als je een elektrische verticuteermachine kiest dus wel even op de maaibreedte (verticuteerbreedte) van de verticuteermachine. Hoe meer je in één keer kunt verticuteren, hoe sneller je klaar bent met de klus. Ook de wattage speelt een rol, want hoe krachtiger de motor hoe makkelijker je door het gazon snijdt.

Elektrisch verticuteren hoeft niet duur te zijn. Kijk maar bij de goedkope verticuteermachines in het overzicht hierboven. Dit betreft elektrische verticuteermachines onder de 100 euro.

Zie ook: Tips verticuteren en verticuteermachines

Foto bovenaan: Powerplus verticuteermachine (elektrisch)


Samenvatting:
Zoek je een goedkope verticuteermachine (elektrisch)? De meeste elektrische verticuteermachines kosten meer dan 100 euro, maar er zijn ook goede goedkope verticuteermachines te koop. Hierboven vind je een overzicht van al deze goedkope elektrische verticuteermachines. Ook lees je er over het nut van verticuteren en het verschil tussen een dure elektrische verticuteermachine en een goedkope verticuteermachine.

Menu :