Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Kun je met een grastrimmer het gras maaien?

Kun je met een grastrimmer het gras maaien?


Een grastrimmer is tuingereedschap dat meestal wordt gebruikt om de kantjes bij te werken en op het gras op moeilijk te bereiken plekken te maaien. Maar kun je ook je hele gazon maaien met een grastrimmer?


Ja dat kan! De naam zegt het al. Met een grastrimmer kun je het gras trimmen, dus ook het hele gazon, maar daar zijn wel enige mitsen en maren aan verbonden.


Werkhouding
Heb je een (redelijk) groot gazon, dan is het heel wat plezierig om er met een grasmaaier over heen te rijden. Het hanteren van een grastrimmer is op den duur minder aangenaam, al kan je dat nadeel wat verminderen door de kiezen voor een trimmer met een draagriem.  Een een klein stukje gras is de werkhouding veel minder bezwaarlijk.  Dan is de grastrimmer een goed alternatief voor de grasmaaier. Vooral als je tuin veel hoekjes en plekken heeft waar je met een maaier slecht kunt komen?

Grastrimmer met mes is beter geschikt
Wil je makkelijk hoog gras kunnen maaien met je grastrimmer, dan heb je een iets krachtigere grastrimmer nodig. Een benzine-grastrimmer of bosmaaier is echt niet nodig, maar hoog gras gaat wel makkelijker als de grastrimmer over een mes beschikt in plaats van over een spoel en draad.

Speciaal voor mensen die ook hun gazon willen trimmen, en niet alleen de grasrandjes, zijn er grastrimmers met een verwisselbare kop. Hierop kun je zowel een spoel met draad als een (meestal) kunststof mes plaatsen.

Deze grastrimmers zijn geschikt als alternatief voor een grasmaaier

Gebruik bij Beste Grastrimmer Kopen de Grastrimmer Keuzehulp en je kunt alle wensen en eisen waaraan je grastrimmer moet voldoen opgeven. Één van de eisen die je kunt opgeven is geschikt voor hoog gras. Je krijgt dan een overzicht van enkele tientallen goede grastrimmers  waarvan er ook een deel voor het maaien van je gazon geschikt zijn.

Zie ook: Tips grastrimmers
Menu :