Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Kun je met een grastrimmer het gras maaien?

Kun je met een grastrimmer het gras maaien?

Met een grastrimmer werk je graskanten bij en kun je het gras op moeilijke plekken maaien. Maar kun je met een grastrimmer ook een hele gazon maaien?

Gras maaien met een grastrimmer (foto: Black & Decker)

Een grastrimmer is tuingereedschap dat meestal wordt gebruikt om de kantjes bij te werken en op het gras op moeilijk te bereiken plekken te maaien. Maar kun je ook je hele gazon maaien met een grastrimmer?


Ja dat kan! De naam zegt het al. Met een grastrimmer kun je het gras trimmen, dus ook het hele gazon, maar daar zijn wel enige mitsen en maren aan verbonden.

Werkhouding gras trimmen

Heb je een (redelijk) groot gazon, dan is het heel wat plezierig om er met een grasmaaier over heen te rijden. Het hanteren van een grastrimmer is op den duur minder aangenaam, al kan je dat nadeel wat verminderen door de kiezen voor een trimmer met een draagriem. Een een klein stukje gras is de werkhouding veel minder bezwaarlijk. Dan is de grastrimmer een goed alternatief voor de grasmaaier. Vooral als je tuin veel hoekjes en plekken heeft waar je met een maaier slecht kunt komen?

Heb je een groot gazon, met vele meters, dan is een grasmaaier beter omdat deze comfortabeler werkt.


Grastrimmer Gardena

Gardena grastrimmer

Grastrimmer met mes is beter geschikt

Wil je makkelijk hoog gras kunnen maaien met je grastrimmer, dan heb je een iets krachtigere grastrimmer nodig. Een benzine-grastrimmer of bosmaaier is echt niet nodig, maar hoog gras gaat wel makkelijker als de grastrimmer over een mes beschikt in plaats van over een spoel en draad.

Speciaal voor mensen die ook hun gazon willen trimmen, en niet alleen de grasrandjes, zijn er grastrimmers met een verwisselbare kop. Hierop kun je zowel een spoel met draad als een (meestal) kunststof mes plaatsen.

Deze grastrimmers zijn geschikt als alternatief voor een grasmaaier

Om een heel gazon te kunnen maaien is het wel zo fijn als de trimmer een brede maaidiameter heeft. Anders schiet je niet echt op. In het overzicht grastrimmers met een brede maaidiameter vind je alle trimmers met een maaidiameter van 30 a 80 centimeter. Dit is een goede maat voor een goede gazontrimmer.


Grastrimmer Einhell

Grastrimmer Einhell


Je beste grasmaaier vinden en goedkoop kopen

Gebruik bij Beste Grastrimmer Kopen de Grastrimmer Keuzehulp en je kunt alle wensen en eisen waaraan je grastrimmer moet voldoen opgeven. Ook vind je op Beste Grastrimmer Kopen de beste winkels waar je online een grastrimmer goedkoop kunt kopen evenals de actuele Grastrimmer Top 10 en de beste grastrimmers uit de test.

Zie ook: 


Foto bovenaan: Black & Decker grastrimmer


Samenvatting:
Het is niet ideaal, een grasmaaier is beter geschikt, maar ook met een grastrimmer kun je een gazon maaien. Het nadeel van een grastrimmer zit hem vooral in de werkhouding. Maar als je het meeste gras in je tuin lastig bereikbaar is kan aanschaf van alleen een grastrimmer / gazontrimmer aantrekkelijk zijn. Hierboven vind je goede grastrimmers voor het trimmen van het gazon, een keuzehulp voor het kiezen van je beste grastrimmer, de beste grastrimmers uit de test en de beste winkels om een grastrimmer goedkoop te kopen.
Menu :