Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Keuzehulp tuinslangwagen (slangenwagen, haspelwagen)

Keuzehulp tuinslangwagen (slangenwagen, haspelwagen)


Een tuinslangwagen (slangenwagen, haspelwagen) is een ideale tuinslanghaspel voor mensen met een wat grotere tuin. Een tuinslangwagen is een verrijdbare tuinslanghaspel. Deze hangt niet vast aan de muur, maar je kunt hem naar de plek rijden waar je hem nodig hebt, en na gebruik kun je hem onzichtbaar opbergen.


Tuinslangwagen met of zonder tuinslang

Een tuinslangwagen kun je met of zonder tuinslang kopen. Hou er wel rekening mee dat er ook bij de tuinslangwagens die je zonder tuinslang koopt een maximale lengte van de tuinslang koopt. De meeste merken bieden de slangenwagens in verschillende versies aan, voor verschillende tuinslanglengtes. Zo is er de Gardena Classic 50 voor een tuinslang van maximaal 50 meter, en de Gardena Classic 60 voor een tuinslang van maximaal 60 meter. Hoe langer de tuinslang kan zijn, hoe groter de haspel, en dus ook hoe duurder de tuinslangwagen.


Veel mensen kiezen echter meteen voor een slangenwagen inclusief tuinslang. De lengte van de tuinslang varieert daarbij van 20 tot 50 meter. Wil je een langere tuinslang op je tuinslangwagen? Kies dan voor een tuinslangwagen zonder slang die geschikt is voor een lange tuinslang en koop de tuinslang er los bij. Er zijn haspelwagens die geschikt zijn voor tuinslangen van wel 90 of 100 meter lang.

Alle prijzen, reviews en tests

Goede tuinslangwagens worden gemaakt door de bekende tuinslanghaspel-fabrikanten Gardena, Wolf Garten en Hozelock. Kijk op de Keuzehulp Slangenwagens voor alle modellen en prijzen. Via deze keuzehulp kun je zelf je beste tuinslangwagen selecteren. Je kunt er ook tuinslangwagens vergelijken en reviews en tests van slangenwagens lezen.

Foto's: Gardena
Menu :