Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Beste hogedrukreiniger test

Beste hogedrukreiniger test


Maak je terras, muren, schutting, tuinmeubelen, maar ook de fietsen en de auto schoon met een hogedrukreiniger. Steeds meer bezitters van een tuin schaffen een hogedrukreiniger aan. Duur zijn deze apparaten al lang niet meer, en bijvoorbeeld je terras en stenen oprit spuit je er in een mum van tijd helemaal schoon mee. Hier kijken we naar de beste hogedrukreiniger uit de test.


Of eigenlijk, meerdere hogerdrukreinigers uit meerdere tests, want op de website Testresults.nl vind je een overzicht met testen van hogedrukreinigers gedaan door diverse verschillende deskundige experts. Daar kun je precies zien wat de beste hogedrukreiniger en de beste koop is.

Goedkope hogedrukreinigers

Voor een goede hogedrukreiniger hoeft je tegenwoordig niet meer veel geld neer te tellen. De prijzen van hogedrukreinigers beginnen al bij 50 euro, en daarvoor krijg je een best aardige hogedrukreiniger, al moet je ze natuurlijk niet gaan vergelijken met hogedrukreinigers die tien keer duurder zijn.

Waar moet je op letten bij een hogedrukreiniger?

Vooral de waterdruk is belangrijk. Dit is de kracht waarmee het water uit het apparaat komt. Voor het reinigen van je tuinset of je fiets heb je niet zo heel veel druk nodig, maar om het mos en ander vuil tussen de stenen vandaan te spuiten is toch wel minimaal 126 bar aan waterdruk nodig. Voor het goed reinigen van je auto is minimaal 116 bar nodig. Lichtere hogedrukreinigers zijn vooral voor de kleine klusjes.


Hou je van opschieten? Dan is ook de wateropbrengst belangrijk. Voor een wat groter terras is een wateropbrengst van minimaal 400 liter wel nodig.

En onderschat ook het belang van de meegeleverde accessoires niet. Deze hulpstukken bepalen voor een groot deel wat je met de hogedrukreiniger kan.

Bij de bovenstaande tests vind je naast de diverse testwinnaars ook een Hogedrukreiniger Keuzehulp waarmee je kunt selecteren waaraan je hogedrukreiniger moet voldoen.

Foto's: Kärcher
Menu :