Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Test robotgrasmaaiers: Wat is de beste robotmaaier?

Test robotgrasmaaiers: Wat is de beste robotmaaier?


Met een robotmaaier is het gras maaien wel heel makkelijk. Met zo'n robotgrasmaaier heb je immers een elektrische tuinman in dienst die het gras voor je maait wanneer je maar wilt. Hier hebben we de uitslagen voor je van diverse testen van robotmaaiers.


Uitslagen testen robotmaaiers

Niet iedere tuin in hetzelfde. En daarom is de beste robotmaaier niet voor iedere tuin dezelfde. Vooral het formaat van het gazon is daarbij bepalend. Kijk bij de grasmaaier testen op TestResults.nl welke robotgrasmaaier voor jouw tuin de beste is. Op TestResults.nl vind je de uitslagen van diverse robotmaaier tests en testen van andere soorten grasmaaiers.

Wat is een robotmaaier

Een robotmaaier (of robotgrasmaaier of maairobot) is een elektrische grasmaaier die zelfstandig het gras voor je maait.  Je markeert het gebied dat de robotgrasmaaier mag maaien en programmeert de tijden dat het maaiwerk mag plaatsvinden.

De robotmaaier maait in vrij willekeurige volgorde het gazon maar doordat hij daar de tijd voor neemt wordt het gehele gazon goed gemaaid. De robotmaaier beschikt over een accu, die helaas prijsverhogend werkt maar er voor zorgt dat de grasmaaier geheel snoerloos zijn werk gaat doen. Als de accu leeg begint te raken kan de robotmaaier zelfstandig naar het basisstation rijden, zich daar opladen, en weer doorgaan met zijn maaiwerk.

De merken voor de beste robotmaaiers

Kijk bij bovenstaande testen van robotmaaiers welke robotgrasmaaiers het beste getest zijn. Robomow is een merk dat vaak als winnaar uit de tests komt. Een ander populair merk in Nederland voor robotmaaiers is Gardena. Ook Husqvarna, Bosch en Wolf-Garten zijn populaire merken.
Menu :