Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuin water geven

Tuin water geven


Je tuin kan niet te lang zonder water. Dat geldt zowel voor het gazon als voor de planten en bloemen. Als het te lang droog is zal je je tuin dus af en toe water moeten geven. Dat kan op verschillende manieren. Hier tips en informatie.


De tuin water geven met een tuinslang

De meest simpele manier is water geven via een tuinslang. Daarvoor heb je wel een goede sproeikop nodig om het water op je juiste manier te verspreiden. Want anders spoel je de aarde weg en dat is niet goed voor de planten. Deze sproeikop met goede standen hebben, zoals een douchestand, een brede straal of een nevelstand. Zo kies je op welke manier je planten, struiken en bloemen water geeft. Zo'n sproeikop wordt ook wel een broes genoemd.>>> TIP: Kijk bij aanbiedingen alles voor bewatering voor duizenden producten voor bewatering tegen een lage prijs. Je vind er de beste tuinslangen, haspels, tuinsproeiers en meer tuinbewatering.

De tuin water geven met een tuinsproeier

Is je tuin echt droog, dan is het beter om de planten gedurende een lange tijd water te geven. Een tuinsproeier zorgt er dan voor dat je ondertussen wat anders kunt gaan doen. Een tuinsproeier is de meest eenvoudige manier om je tuin "handsfree" te besproeien. Je hoeft alleen de tuinsproeier maar af en toe even te verplaatsen.>>> TIP: Kijk bij de testen van tuinsproeiers op TestResults.nl welke tuinsproeiers er recent als beste getest zijn.

Automatisch de tuin laten besproeien

Maar je kunt het besproeien van je tuin ook helemaal automatiseren. Er zijn computergestuurde bewateringssystemen die met een timer of zelfs met sensoren werken. Dat laatste is natuurlijk het mooiste. De tuin krijgt dan alleen water als dat nodig is. Deze sensoren meten de vochtigheid van de grond en activeren de bewatering als dat nodig is (eventueel op bepaalde gewenste tijden).


Met een timergestuurde besproeiingscomputer kun je hele sproeischema's maken, waarbij op bepaalde tijden bepaalde delen van de tuin worden besproeid. Alles is mogelijk bij deze automatische besproeiingssystemen!

>>> TIP: Kijk bij het Tuinslang Center voor alle informatie over computergestuurde bewateringssystemen.

Een tuinslanghaspel

Ga je toch voor de tuinslang? Dan is een goed opbergsysteem belangrijk. Voor het behoud van je tuinslang, voor het gemak (geen tuinslang in de knoop) en om de tuinslang netjes op te bergen. Een tuinslanghaspel is dan het beste opbergsysteem.


Je hebt verschillende soorten tuinslanghaspels. Heel mooi zijn de systemen voor aan de muur. Deze bevestig je in de buurt van de waterkraan en je kunt de slang uittrekken naar de plek waar je water wilt geven. Natuurlijk is het bij zo'n tuinslanghaspel wel belangrijk dat de slang lang genoeg is. Ook heb je verrijdbare tuinslanghaspels. Deze kun je op meerdere locaties gebruiken. Maar er moet natuurlijk wel altijd water beschikbaar zijn.

>>> TIP: Kijk bij de testen van tuinslanghaspels op TestResults.nl welke haspels er recent als beste getest zijn.

Foto's: Gardena

Menu :