Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Takkenscharen en ander goed snoeigereedschap

Takkenscharen en ander goed snoeigereedschap


Voor snoeien heb je goed gereedschap nodig. Gebruik speciaal snoeigereedschap om te voorkomen dat takken en stammen beschadigd raken door het snoeien.

Overzicht al het snoeigereedschap

In het overzicht aanbiedingen al het snoeigereedschap vind je tegen een lage prijs meer dan 1200 items voor het snoeien. Takkenscharen. heggenscharen en snoeischaren, maar ook buxusscharen, grasscharen, tuinmessen en zeisen. Er zijn in dit overzicht goede selectiemogelijkheden om het voor jou beste snoeigereedschap tegen een lage prijs te kopen.

Gardena snoeigereedschap

Gebruik bijvoorbeeld het snoeigereedschap van Gardena. Dit innovatieve snoeigereedschap voor een plantvriendelijke manier van snoeien. Bovendien is Gardena snoeigereedschap ergonomisch en licht van gewicht, waardoor je er op een aangename en comfortabele manier mee kunt snoeien. En Gardena snoeigereedschap is heel betaalbaar als je dit gereedschap koopt bij de aanbevolen beste winkels voor tuingereedschap.

Gebruik voor vers hout een bypass takkenschaar

Voor het snoeien van vers hout kun je het beste een bypass takkenschaar gebruiken. Dit snoeigereedschap bestaat uit een mes en een contra-mes. Bij het snoeien gaan beide gelijktijdig het hout in en de messen maken een trekkende snoeibeweging.


Gardena bypass takkenschaar

Het snoeien gaat zo vlot en nauwkeurig, en bovendien blijven er door deze manier van snoeien geen drukmarkeringen achter. Ook kun je takken en twijgen dicht bij de stam snoeien. Op die manier voorkom je dat er kegels ontstaan die de stroming van sap belemmeren.

Gebruik voor hard en droog hout een aambeeld takkenschaar

Bij een aambeeld takkenschaar is het bovenste mes scherper en smaller. Een brede kop voorkomt beschadiging van de schors doordat de druk beter verdeeld wordt.


Gardena aambeeld takkenschaar


Ook ondersteund deze kop de tak. Door de gebogen kop van de takkenschaar kun je eenvoudiger en nauwkeuriger snoeien vlak bij de koppeling. Soms kan deze kop draaien.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste winkels voor tuingereedschap voor de takkenscharen en ander snoeigereedschap tegen de laagste prijs. Of kijk bij de aanbiedingen van al het snoeigereedschap voor al het gereedschap om te snoeien.Samenvatting:
We kijken hier naar twee soorten takkenscharen. De bypass takkenschaar (voor levend zacht hout) en de aambeeld takkenschaar (voor hard en droog hout). Hierboven bij de aanbiedingen kun je alle takkenscharen en ander snoeigereedschap goedkoop online kopen.

Foto 2 en 3: Gardena
Menu :