Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Mulchmaaier. De voordelen van een grasmaaier met mulch-functie

Mulchmaaier. De voordelen van een grasmaaier met mulch-functie


Een mulchmaaier is een ander woord voor een grasmaaier met mulch-functie. Mulchen houdt in dat de grasmaaier het gemaaide gras heel fijn versnippert zodat het niet opgeruimd hoeft te worden, maar als gazonmest kan blijven liggen. Een mulchmaaier kan een elektrische maaier, een benzinemaaier of een robotmaaier zijn.

Tip: In het overzicht met aanbiedingen van alle mulchmaaiers vind je alle grasmaaiers met mulchfunctie, hun specificaties, beschrijving en gebruikerservaringen. Je kunt daar ook door je wensen en eisen aan te vinken de voor jou beste mulchmaaier vinden.

Hoe werkt een mulchmaaier?

Een mulchmaaier is voorzien van een extra mes die het in de machine rond circelende gras in heel fijne stukjes snijdt. Doordat bij een grasmaaier met mulch-functie de opvangtunnel kan worden afgesloten (meestal met een mulch-plug) blijft het gras in de maaier tot het versnippert weer naar buiten geblazen wordt. Doordat het versnipperde gras heel fijn is blijft het niet bovenop het gazon liggen maar valt het tussen de grassprieten op de grond. Je loopt de grasresten daarom ook niet van het gazon af.

De piepkleine grasresten (mulch) verteren en geven voedingsstoffen af. Ook beschermt het fijne mulch de graswortels tegen kou en hitte en gaan de piepkleine grasrestjes onkruid en vilt tegen. Door te mulchen is het gemaaide gras in plaats van afval een goede gazonmest. Mulchen voorkomt dus harken en is ook nog eens goed en gezond voor je gazon.

Hou er wel rekening mee dat gras niet al te lang mag zijn voor het mulchen. Ook mag het gras niet nat zijn, want nat gras kan niet goed versnippert worden. Maai en mulch dus als het gazon droog is.

Koop de beste mulchmaaiers

Op zoek naar een goede grasmaaier met mulchfunctie? Hierboven vind je een overzicht met meer dan 400 mulch grasmaaiers. Het betreft elektrische grasmaaiers, maar ook handmaaiers, accu-grasmaaiers en benzine-grasmaaiers.

Kijk bij Beste Grasmaaier Kopen voor de beste winkels en een Grasmaaier Keuzehulp waarmee je onder andere op deze functie kunt selecteren. Je vindt daar ook de Grasmaaier Top 10 en de beste grasmaaiers met mulch functie uit de test.

Zie ook: Alle tips en informatie grasmaaiers
Foto: Gardena


Samenvatting:
Mulchen is een bijzonder handige eigenschap van een grasmaaier. Mulchen zorgt er voor dat de grasresten worden omgezet in piepkleine meststoffen (mulch) die het gras van je gazon gezond doen groeien. Deze mulch functie tref je op alle soorten grasmaaiers aan. Kijk hierboven voor aanbiedingen van meer dan 400 grasmaaiers met mulch functie.

Menu :