Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Mulchmaaier. De voordelen van een grasmaaier met mulch-functie

Mulchmaaier. De voordelen van een grasmaaier met mulch-functie


Een mulchmaaier is een ander woord voor een grasmaaier met mulch-functie. Dit houdt in dat de grasmaaier het gemaaide gras heel fijn versnippert zodat het niet opgeruimd hoeft te worden, maar als gazonmest kan blijven liggen. Een mulchmaaier kan een elektrische maaier, een benzinemaaier of een robotmaaier zijn.

Tip: In het overzicht met aanbiedingen van alle mulchmaaiers vind je alle grasmaaiers met mulchfunctie, hun specificaties, beschrijving en gebruikerservaringen. Je kunt daar ook door je wensen en eisen aan te vinken de voor jou beste mulchmaaier vinden.

Hoe werkt een mulchmaaier?

Een mulchmaaier is voorzien van een extra mes die het in de machine rondcircelende gras in heel fijne stukjes snijdt. Doordat bij een grasmaaier met mulch-functie de opvangtunnel kan worden afgesloten (meestal met een mulch-plug) blijft het gras in de maaier tot het versnippert weer naar buiten geblazen wordt. Doordat het versnipperde gras heel fijn is blijft het niet bovenop het gazon liggen maar valt het tussen de grassprieten. Je loopt het daarom ook niet van het gazon af.

De piepkleine grasresten (mulch) verteren en geven voedingsstoffen af. Ook beschermen ze de graswortels tegen kou en hitte en gaan ze onkruid en vilt tegen. Het gemaaide gras is in plaats van afval een goede gazonmest. Mulchen voorkomt dus harken en is ook nog eens goed en gezond voor je gazon.

Hou er wel rekening mee dat gras niet al te lang mag zijn voor het mulchen. Ook mag het gras niet nat zijn, want dan kan het niet versnippert worden.

Koop de beste mulchmaaiers

Op zoek naar een goede grasmaaier met mulchfunctie? Kijk bij Beste Grasmaaier Kopen voor de beste winkels en een Grasmaaier Keuzehulp waarmee je onder andere op deze functie kunt selecteren. Je vindt daar ook de Grasmaaier Top 10.

Zie ook: Alle tips en informatie grasmaaiers
Foto: Gardena
Menu :