Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinkassen en kweekkassen

Tuinkassen en kweekkassen


Kweekkassen heb je in vele soorten en vooral ook in vele formaten. Van een klein kweekkasje voor in de vensterbank, tot een grote tuinkas voor in de tuin. Maar het principe is gelijk, tover een zaadje om tot heerlijk zelf gekweekt groente, kruiden of fruit.

Een tuinkas voor je moestuin

Het grote werk is een tuinkas (hobbykas, broeikas) voor het kweken van planten in de moestuin. Zo'n tuinkas zorgt voor een hogere temperatuur en een hogere vochtigheid. Ideaal voor het laten ontkiemen en groeien van groenten, fruit en kruiden. En daarnaast beschermt de tuinkas de planten en bloemen ook tegen regen, hagel en wind. Het voorkomt uitdrogen en bevriezen door nachtvorst.

>>> TIP: Kijk bij Beste Tuinkas Kopen voor de beste winkels om online een tuinkas te kopen en voor de actuele top 10 van tuinkassen.Koude kas en warme kas

De meeste tuinkassen zijn een koude kas. Met andere woorden, deze tuinkassen zijn onverwarmd. Er zijn echter ook warme kassen, tuinkassen waarin verwarming is aangebracht. Deze worden gebruikt voor het laten overwinteren van tropische planten, maar ook voor het in de winter verbouwen van groente, fruit en kruiden. het Westland in het klein.  Over Westland gesproken, in de winter moet een warme tuinkas ook verlichting hebben om de planten te laten groeien.

Een tussenvorm van een koude kas en een (echte) warme kas is de gematigde kas. Deze is ook verwarmd, maar slechts tot doel de temperatuur boven het vriespunt te houden.\

Kijk bij het bovenstaande Beste Tuinkas Kopen voor tuinkassen in alle soorten en maten tegen de laagste prijs.
Menu :