Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Beste kettingzaag kopen? Alle informatie

Beste kettingzaag kopen? Alle informatie


Een kettingzaag is een zaagmachine voor het zware werk. Kettingzagen worden vooral in de tuin gebruikt om takken en complete bomen te zagen. Ook kun je er makkelijk houtblokken voor de open haard of vuurkorf mee maken. Hier tips en informatie voor bij de aanschaf van een kettingzaag.


Voordelig de beste kettingzaag kopen

De belangrijkste informatie voor bij het kopen van een kettingzaag vind je op Beste Kettingzaag Kopen bij de consumentensite BesteKopen.nl. Daar vind je de beste winkels voor een kettingzaag, een Kettingzaag Keuzehulp en de top 10 (en verder) van kettingzagen op dit moment.

Bij de bovengenoemde Keuzehulp kun je alle gewenste eigenschappen opgeven. Hieronder wat tips en informatie over deze kenmerken van kettingzagen.

Tip: In het overzicht alle kettingzagen vind je bijna 200 kettingzagen met goede selectiemogelijkheden om de voor jou beste kettingzaag tegen de laagste prijs te vinden.

Benzine, elektrisch en accu

Een belangrijke keuze is tussen een benzine kettingzaag, een elektrische kettingzaag (met snoer) en een accu kettingzaag. De benzine kettingzaag is het werkpaard onder de kettingzagen. Deze kettingzagen hebben het meeste vermogen en zagen dus het krachtigst. Het nadeel is het kabaal dat een benzine kettingzaag maakt, en niet iedereen vindt gereedschap met een benzinemotor plezierig. Ook je buren niet.

Een accu kettingzaag is ook een elektrische kettingzaag, maar deze kettingzaag kun je snoerloos gebruiken. Dat is natuurlijk een groot voordeel bij zo'n scherp stuk gereedschap. Maar een accu-kettingzaag is over het algemeen wat minder krachtig dan een benzine kettingzaag en door de accu duurder dan een gewone elektrische kettingzaag.

Wat zijn de beste kettingzagen, dat kun je zien bij de beste kettingzagen uit de test op TestResults.nl. Hier vind je de beste kettingzagen in hun soort. Bijvoorbeeld de beste elektrische kettingzaag, de beste accu kettingzaag en de beste kettingzaag met benzine motor.

Zwaardlengte kettingzaag

Heel belangrijk is de zwaardlengte van de kettingzaag. Met een zwaardlengte van 25 centimeter is het lastig om grote voorwerpen te zagen. Een zwaardlengte van 50 centimeter is het andere uiterste. Daartussen valt veel te kiezen. Let goed op de lengte van het zwaard als je een kettingzaag gaat kopen. Deze lengte bepaalt namelijk voor een groot deel hoe dikke bomen en takken je kunt zagen.

Vermogen kettingzaag

Let ook op het vermogen van de kettingzaag. Dit vermogen geeft de zaagkracht aan. Dit gaat in watts (het stroomverbruik) en is dus slechts een indicatie van de kracht. Maar over het algemeen kun je er wel van uitgaan dat veel stroomverbruik ten goede komt aan het vermogen van de kettingzaag.

Kettingzaag met telescopische steel

Wil je vanaf de grond hoge takken kunnen snoeien? Kies dan voor een kettingzaag met telescopische steel. Hierbij beschikt de kettingzaag over een steel die je uit kunt schuiven waardoor je ook takken hoog in de boom kunt zagen.

Wat wil je zagen?

Heel belangrijk in de bovenstaande Kettingzaag Keuzehulp is de indicator wat je er mee kunt zagen. Met een kettingzaag kun je een boomstam doorzagen, maar voor bomen met een diameter vanaf 35 centimeter heb je een sterke jongen nodig. Meestal een benzine kettingzaag met een vermogen van minimaal 2000 watten een zaagblad van minimaal 35 centimeter lang. Gelukkig hoef je in de Keuzehulp alleen maar de optie "dikke boomstammen" aan te klikken.

En zo zijn er meer keuzes. Bijvoorbeeld dikke takken of haardhout blokken. Want ook dit kunnen niet alle kettingzaagmachines aan.

Het gewicht van de kettingzaag

Het belang van het gewicht van de kettingzaag moet je ook niet onderschatten. Hoe lichter de zaagmachine is, hoe makkelijker het gereedschap in het gebruik is.

En meer

En zo heb je in de bovenstaande keuzehulp nog meer eigenschappen, wensen en eisen die je kunt invullen.Waaronder natuurlijk de prijs.

Onderwerpen:
Beste kettingzaag kopen, benzine, accu, elektrische kettingzagen, elektrisch.
Menu :