Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten tuinmeubelen


Steigerhout is een speciaal soort vurenhout. Steigerhout komt uit het noorden van de Scandinavische landen. Steigerhout wordt zo genoemd omdat dit hout ook gebruikt wordt als loopplanken op bouwsteigers en havensteigers. Het hoeft helemaal geen daarvoor gebruikt hout te zijn om steigerhout genoemd te worden. Soms krijgen de meubels hun verweerde uiterlijk in de fabriek.

Steigerhout heel geschikt voor tuinmeubelen

Het is dus een misverstand om te denken dat het steigerhout waarvan steigerhouten tuinmeubelen gemaakt zijn afkomstig is van gebruikte bouwsteigers. Het is nieuw hout van goede kwaliteit.

Steigerhout is de laatste jaren aan een opmars in de meubelindustrie bezig. Het stoere grove hout wordt vooral voor tuinmeubelen gebruikt. De meeste van deze meubelen zijn gemaakt van nieuw steigerhout, maar je hebt ook meubelen van gebruikt steigerhout. Dat laatste wordt meestal aangegeven omdat het als een pré wordt gezien.

Beits geeft steigerhout zijn uitstraling

Het is niet zozeer het hout zelf maar vooral de beits die het steigerhout zijn uitstraling geeft. De uitstraling van steigerhout kan robuust zijn, maar ook trendy of klassiek. White wash, grey wash, antiek grenen en oud eiken geven het hout een geheel eigen uitstraling.

Behalve voor tuinmeubels wordt steigerhout ook veel voor binnentafels gebruikt.

Kijk bij de beste winkels om tuinmeubelen te kopen voor steigerhouten tuinmeubelen tegen de laagste prijs.
Menu :