Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Soorten barbecues

Soorten barbecues


De barbecue (bbq, barbeque) is in de zomer niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen, van campings en uit recreatieterreinen. Bij een gezellig samenzijn in de zomer hoort gewoon een barbecue. Daarom kijken we hier naar verschillende soorten barbecues.

Hoewel onze voorouders al sinds de ontdekking van het vuur hun vlees roosterden stamt het woord barbecue af van het Indiaanse barabicu wat 'het heilige vuurbed' betekent. De klassieke barbecue werkt met houtskool (of briketten), maar gasbarbecues en elektrische barbecues worden ook heel veel gebruikt.

In het overzicht van aanbiedingen beste barbecue winkels zijn de aanbiedingen van de beste winkels te vinden waar je goede barbecues voor weinig geld kunt kopen. Deze winkels geven vaak heel hoge online kortingen.


Houtskoolbarbecues

De klassieke barbecue steek je aan met aanmaakblokjes (spiritus of brandgel wordt afgeraden). De houtskoolbarbecue moet een half uur branden en gloeien voor het vlees er op kan. Maar pas na twee uur is de temperatuur ideaal voor het smakelijkste (langzaam gegaarde) vlees. Een deksel is daarbij van belang. Iedere goede houtskoolbarbecue beschikt over een deksel.

Om snel een houtskoolbarbecue om temperatuur te krijgen kan er gebruik worden gemaakt van een snelstarter. Dit is een koker waarin je de houtskool of briketten doet. Onder de koker steek je enkele aanmaakblokjes aan. De houtskool wordt zo optimaal verhit. Als deze in zijn geheel gloeit spreidt je de houtskool of briketten over de barbecue uit.


Gasbarbecues

Gasbarbecues branden op vloeibaar gas, propaan of butaan uit een gasfles. Een klein kwartier na het inschakelen van de barbecue (via een schakelaar) kan het vlees op de plaat. Tegenover dit gemak staat het gemis van de voor barbecue├źn kenmerkende houtskool aroma's aan het vlees.

Elektrische barbecues

Bij de elektrische barbecue gaat het nog sneller. Binnen enkele minuten is de barbecue klaar voor het vlees. Met de elektrische barbecue is barbecue├źn het meest eenvoudig.

Kijk voor alle soorten barbecues tegen een lage prijs bij de bovenaan genoemde beste winkels om een barbecue te kopen.

Zie ook: Meer barbecue tips


Onderwerpen:
Soorten barbecues, houtskool bbq, elektrische barbecue, gasbarbecue, verschillende barbecues, houtskoolbarbecues, bbq goedkoop kopen.
Menu :