Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Lounge set buiten. Het hele jaar plezier.

Lounge set buiten. Het hele jaar plezier.


Er was een tijd dat een tuinset bestond uit een witte plastic tafel met daarbij een stuk of zes even witte en even plastic stoelen. Die tijd hebben we gelukkig gehad! Een mooie lounge set voor buiten is namelijk een heel ander verhaal.

Enkele jaren geleden kwam het houten tuinmeubilair in opmars maar op dit moment zijn het vooral de loungesets die het assortiment van de woonwinkels en tuincentra beheersen. En terecht...

Want zo'n loungeset buiten zit heerlijk, staat prachtig, geeft sfeer en is ijzersterk en bestand tegen weer en wind. Het is heerlijk loungen buiten. En nadelen? Weinig. Of het moet de ruimte zijn die  de loungesets innemen Een volledige loungeset met een tafel, een bank en twee stoelen raak je niet zo makkelijk op een balkon kwijt.


Het hele jaar buiten

Wat fijn is aan loungesets is dat je deze comfortabele tuinmeubelen het hele jaar buiten kunt laten staan. Ook in de winter. Dat is gezien het formaat van de gemiddelde loungeset ook geen overbodige luxe. Je parkeert ze niet even in de schuur. Het frame van de meeste loungesets is van aluminium. Daarover is een omhulsel aangebracht van vlechtwerk, texfiber of spunpoly.

Op een loungeset gebruik je wel kussens. Deze zijn soms wel en soms niet bij de prijs van de loungeset inbegrepen.

De woonkamer buiten

De vormgeving van loungesets voor buiten is dusdanig dat je ze met een gerust hart in de huiskamer zou kunnen zetten. De loungeset is samen met de buitenkeuken het meest sprekende voorbeeld van het buitenleven. We verplaatsen in de zomer onze woonkamer naar buiten, en zo'n heerlijke loungeset past daar uitstekend bij.

Veel samenstellingen

Hart van de loungeset is een tafel waarop vaak een glazen plaat of een kussen rust. In het tweede geval is er natuurlijk meer sprake van een hocker dan van een tafel. Daaromheen staan stoelen en banken. Vaak is er sprake van een bank met een stuk of twee stoelen, maar meerdere stoelen kan ook, en steeds vaker zien we loungesets met een hoekbank waarop wel zo'n zes of zeven personen plaats kunnen maken.

Hierboven vind je de aanbiedingen van loungesets voor buiten bij de diverse online winkels verzameld. Daar krijg je een goed beeld van mooie loungesets die online voor weinig geld worden aangeboden. Ook vind je daar informatie over de diverse soorten loungesets.

Zie ook: Tips tuinmeubelen


Onderwerp:
Moderne comfortabele tuinsets (loungesets) zijn zo mooi dat mensen ze zelfs in hun woonkamer gebruiken. Maar groot zijn ze ook, je zet ze in de winter niet even in de schuur of berging. Dat is geen probleem want een goede loungeset is weerbestendig, ook in de winter. Je kunt deze loungesets het hele jaar buiten laten staan, en hebt er zodoende het hele jaar plezier van. Hierboven vind je de beste winkels om goede loungesets goedkoop online te kopen.

Menu :