Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Bloembollen online kopen

Bloembollen online kopen


Wil je veel keuze als u bloembollen wilt kopen? Kijk dan eens op internet, het online aanbod aan bloembollen is bijzonder groot. Hier alle informatie over bloembollen voor voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en najaarsbloeiers en het online kopen van bloembollen.


In het overzicht van beste online winkels voor bloembollen kunt u precies zien bij welke winkels je het beste voor bloembollen terecht kunt.

Voorjaarsbloeiers

Bloembollen heb je in drie soorten. Ten eerste heb je de voorjaarsbloeiers. Deze bloembollen gaan in het najaar al de grond in en overwinteren dus in de aarde. In het voorjaar steken ze kun kopjes op.

Hyacinten


Voorbeelden van voorjaarsbloeiers zijn de krokus, de hyacint en de narcis.

Zomerbloeiers

Zomerbloeiers gaan pas na de vorstperiode in de grond. Deze bloembollen kunnen slecht tegen vorst dus je kunt ze het best pas poten als de nachtvorstperiode voorbij is en de temperatuur van de grond gemiddeld een graad of 13 is.

Bloembollen kun je gerust van tevoren kopen. Bewaar ze dan alleen in een droge koele plek. Bijvoorbeeld een schuur of een bijkeuken is daarvoor geschikt.

Dahlia

Voorbeelden van zomerbloeiers zijn de begonia, de dahlia, de iris, lelies, oxalis en canna.

Najaarsbloeiers

Bloembollen voor echte najaarsbloeiers (herfstbloeiers) zijn pas vanaf eind juli te koop. Deze kunnen tot eind september in de grond voor een kleurige bloementuin in de herfst.

Voorbeelden van najaarsbloeiers zijn de cyclaam, de colchicum, de krokus (sommige soorten) en de 'September Snow'.

Colchicum

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor een enorme keuze aan bloembollen.
Menu :