Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Verticuteren. Met de hand of elektrisch?

Verticuteren. Met de hand of elektrisch?

Ga je voor een elektrische verticuteermachine, een handmatige verticuteerder of gewoon een verticuteerhark? Hier informatie en een verticuteer test.

Vericuteren. Elektrische verticuteermachine of een verticuteerhark? (foto Gardena)

Verticuteren kan op verschillende manieren. Verticuteren kan met een elektrische verticuteermachine, met een handmatige verticuteermachine of met een verticuteerhark. Hier de informatie en de beste verticuteerders uit de test.


Wat is verticuteren?

Maar eerst, wat is verticuteren en waarom is het goed om te verticuteren?

Onder het gras bevindt zich een dunne laag van mos en plantjes (onkruid). Als deze viltlaag dun is, is dit alleen maar goed voor je gazon. Het vilt beschermt het gazon namelijk tegen hitte en het houdt water vast. Geen probleem dus 

Wordt de laag vilt echter dikker dan een centimeter, dan laat de viltlaag te weinig water, licht en lucht door en verstikt het gazon. Het mos en het onkruid verdringt dan het gras en je krijgt een lelijk grasveld vol mos en onkruid.

Komt je dit bekend voor?

Door een keer of twee per jaar te verticuteren voorkom je dit. Met een verticuteermachine of verticuteerhark hark je het mos en onkruid weg en snij je de wortels daarvan door. 

Het gras heeft hier echter niet van te leiden. Ook de wortels van het gras niet. Door te verticuteren breng je het gazon weer in de staat waarin je het hebben wil. Een gazon met gras in plaats van een veld met mos en onkruid.

Verticuteermachine hand Gardena

Gardena verticuteermachine handmatig


De beste verticuteerders uit de test

Nu de beste verticuteerder. Hoe kun je het best verticuteren?

Verticuteren kan elektrisch of met de hand. Kijk hieronder voor tests van het beste verticuteergereedschap uit de test. 

Het betreft meerdere testen van meerdere soorten verticuteer-gereedschap zoals de beste elektrische verticuteermachine uit de test, de beste verticuteermachine handmatig uit de test en de beste verticuteerhark uit de test.


Zie ook:

Foto's: Gardena verticuteermachines


Samenvatting:
Verticuteren van het gazon kan op verschillende manieren. Je kunt handmatig verticuteren met een hand-verticuteermachine of met een verticuteerhark, maar je hebt ook elektrische verticuteermachines, accu verticuteermachines en zelfs benzine verticuteermachines. Hierboven informatie over het kiezen van de beste verticuteermachine of beste verticuteerhark met onder andere de beste verticuteerharken en beste verticuteermachines uit de test, de beste winkels om een verticuteermachine goedkoop te kopen en aanbiedingen van verticuteermachines en verticuteerharken.

Menu :