Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Verticuteren. Met de hand of elektrisch?

Verticuteren. Met de hand of elektrisch?


Verticuteren kan op verschillende manieren. Met een elektrische verticuteermachine, met een handmatige verticuteermachine of met een verticuteerhark. Hier de informatie.


Wat is verticuteren?

Onder het gras bevindt zich een dunne laag van mos en plantjes (onkruid). Als deze viltlaag dun is, is dat alleen maar goed voor je gazon. Het beschermt het gazon namelijk tegen hitte en het houdt water vast. Wordt de laag echter dikker dan een centimeter dan laat de viltlaag te weinig water, licht en lucht door en verstikt het dan. Het mos en het onkruid verdringt dan het gras en je krijgt een lelijk grasveld vol mos en onkruid.

Door een keer of twee per jaar te verticuteren voorkom je dit. Met een verticuteermachine of verticuteerhark hark je het mos en onkruid weg en snij je de wortels daarvan door. Het gras heeft hier echter niet van te leiden. Zo breng je het gazon weer in de staat waarin je het hebben wil, met gras in plaats van mos en onkruid.Verticuteren kan elektrisch of met de hand. Kijk hieronder voor tests van het beste verticuteergereedschap


Onderwerpen:
Handmatig verticuteren, beste verticuteermachine, goede verticuteerhark, verticuteergereedschap, gazon verticuteren, hand, elektrisch.
Menu :