Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Elektrische onkruidbrander. Veel voordelen.

Elektrische onkruidbrander. Veel voordelen.


Onkruid bestrijden met hitte komt steeds vaker voor. Deze manier van onkruid verwijderen is namelijk bijzonder makkelijk en heel effectief. Je hebt onkruidbranders die met gas werken maar je tegenwoordig ook kiezen voor een elektrische onkruidbrander die het onkruid met hete lucht doodt.

Onkruid dood, dus definitief weg

Bij een elektrische onkruidbrander wordt geen gas en vuur gebruikt, maar zo'n brander werkt met zeer hete lucht. Deze hete lucht zorgt ervoor dat het onkruid tot op de wortel gedood wordt en dus nooit meer terugkomt. 

De meest populaire onkruidbranders van dit moment werken dus niet op gas maar op elektriciteit. Kijk maar bij de top 10 van onkruidbranders welke onkruidbranders (elektrisch en gas) er het beste en meest verkocht zijn.


Geen gasflesjes nodig met een elektrische onkruidbrander

Een elektrische onkruidbrander is duurder in aanschaf dan de gasbranders maar je hebt er geen gasflesjes bij nodig. Je verdient de meerprijs daarom weer terug. Ook kun je de elektrische onkruidbrander vaak ook voor andere taken inzetten zoals het wegbranden met hete lucht van oude verflagen en voor het aansteken van de barbecue. Inderdaad, een elektrische onkruidbrander is een veelzijdig apparaat!

Een nadeel ten opzichte van een gas-onkruidbrander is natuurlijk wel dat je over stroom dient te beschikken. Je hebt dus wel een stopcontact (of stroomhaspel) nodig.

Milieuvriendelijk

En een ander groot voordeel van een elektrische onkruidbrander is dat hij zeer milieuvriendelijk werkt (behalve voor het onkruid dan). 

Er komen geen giftige stoffen aan te pas en het gebruik van de elektrische onkruidbrander is niet schadelijk voor huisdieren en andere planten. Het is een milieuvriendelijke onkruidverwijderaar.Ergonomisch en makkelijk

Daarbij is een goede elektrische onkruidbrander heel ergonomisch. Door de lange steel hoef je niet te bukken. Je hoeft alleen de kop van de onkruidbrander een paar seconden tegen het onkruidplantje aan te houden en deze gaat vanzelf dood. Je hoeft niet te bukken en kunt overal goed bij.

Kijk op Beste Onkruidbrander Kopen voor de beste onkruidbranders, de goedkoopste aanbieders, alle mogelijkheden en alle lage prijzen.

Zie ook: Tips onkruid verwijderen


Onderwerpen:
Kies je een elektrische onkruidbrander of gas onkruidbrander? Wat is de beste onkruidbrander gas of gasbrander elektrisch? Hier boven vind je het. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van een elektrische onkruidbrander.


Menu :