Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Informatie parasols: Het parasoldoek

Informatie parasols: Het parasoldoek


Het belangrijkste dele van een parasol is het doek. Het parasoldoek bepaalt namelijk hoeveel zonlicht en hoeveel UV-straling er doorgelaten wordt. Let dus goed op het parasoldoek als je een nieuwe parasol koopt. Bijvoorbeeld op het materiaal van het parasoldoek. Hier informatie over het doek van parasols.


Er zijn vier zaken waarop je bij een parasoldoek moet letten:
  • Hoe dik is het doek?
  • Van wat voor materiaal is het parasoldoek?
  • Wat is de U
  • PF waarde? (Hoeveel UV straling wordt er tegengehouden?)
  • Wat is de kleurvastheid?
Hieronder vind je de soorten parasoldoek en hun voordelen en nadelen. Kijk voor goede maar goedkope parasols bij de beste winkels om een parasol te kopen op Beste Parasol Kopen. Daar vind je ook de beste parasols uit de test en andere parasol tips.

Acryl parasoldoek

Acryl is een kunststof vezel met een zeer hoge UPF waarde. 99% van het UV-licht wordt door een acryl parasol tegengehouden! Ook is acryl waterafstotend en goed bestand tegen schimmels. Acryl is dus zeer geschikt voor een parasol. Maar kijk uit, de beschermlaag wrdt aangetast als je een acryl parasol wast. Acryl kom je ook tegen onder de (merk)namen Sunbrella en Dralon.

Polyester parasoldoek

Polyester kom je vooral tegen bij goedkope parasols, maar ook bij juist heel luxe parasols. Polyester is er namelijk in heel uiteenlopende kwaliteitsklassen. Goedkope polyester parasols moet je in de winter beschermen met een parasolhoes want anders worden ze lelijk en polyester parasoldoek is niet waterdicht. Daarentegen zijn Glatz parasols ook van polyester, maar deze (duurdere) parasols zijn juist heel kleurvast.

Olefin parasoldoek

Olefin kom je ook vaak tegen bij een parasol. Olefin is een synthetisch garen van hoge kwaliteit. Olefin houdt 96% van het UV-licht tegen, is kleurvast en bijzonder sterk. Olefin parasoldoek scheurt niet snel. Een olefin parasol kun je herkennen aan een lichte glans en een wat stugge uitstraling.

Textileen parasoldoek

Textileen parasols zijn semi-transparant. Dat is plezierig omdat het onder zo'n parasol veel lichter is. Ook is een textileen parasoldoek heel sterk en kleurvast. De stof droogt snel en schimmels krijgen geen grip. Ook hebeft textileen doek een mooie glans. Maar je moet wel houden van een parasol die een deel van het zonlicht doorlaat. Textileen wordt ook dactiline genoemd.

Kijk op het eerder genoemde Beste Parasol Kopen voor goede parasols van deze materialen en hun goedkoopste aanbieders.


Onderwerp:
Hierboven vind je informatie over het parasoldoek. Dit parasoldoek kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Je hebt textileen parasoldoek, olefin parasoldoek, polyester parasoldoek en acryl parasoldoek. De informatie, voordelen en nadelen van al deze parasoldoeken lees je hier boven.
Menu :