Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Winterbarbecue. Barbecue in de winter

Winterbarbecue. Barbecue in de winter


De barbecue is niet meer alleen iets voor met mooi weer. Integendeel, de winterbarbecue wordt steeds populairder. Bij zacht winterweer, maar ook als er buiten sneeuw ligt, kun je buiten uitstekend barbecue├źn. En dat doen steeds meer mensen!

Is iedere barbecue geschikt voor de winter?

Als de temperatuur zacht is kun je iedere barbecue gebruiken. Is het echt koud? Dan is een dunne (goedkope) barbecue minder geschikt omdat deze minder op temperatuur blijven. Een barbecue met keramische wanden is bij veel kou het meest geschikt omdat de buitentemperatuur hier de minste effect op heeft. Onder normale (Nederlandse) winterse omstandigheden is een goede ketelbarbecue (zoals een Weber) ook voldoende als je met gesloten deksel barbecuet.

Goede barbecues koop je bij deze aanbevolen winkels om een barbecue te kopen.

Het vlees op de winterbarbecue

Als het buiten koud is kun je daar rekening mee houden met het vlees, maar ook met groente, aardappelen en andere gerechten. Dunner is eerder gaar. Een vleesthermometer is trouwens erg handig bij de winterbarbecue.

Plaats van de winterbarbecue

Het verschil tussen zomer en winter zit hem niet alleen in de temperatuur, maar vaak ook in de wind. Die wil in de winter nogal eens wat meer waaien. Hou daar rekening mee voor je de BBQ aansteekt en plaats de barbecue uit de wind. Niet alleen kan de wind er voor zorgen dat een gasbarbecue uitwaait of dat de houtskool je vlees marineert, maar de koude winterwind zorgt er ook voor dat het vlees op de barbecue afkoelt.

Denk ook aan goed licht bij de barbecue en plaats de BBQ niet direct in de sneeuw om te voorkomen dat de sneeuw smelt en later weer opvriest. Met een glijbaan als gevolg.

Extra brandstof in de winter

Of je nu op houtskool of op gas stookt, in de winter heeft je BBQ meer brandstof nodig. Sla dus voldoende houtskool of gas in om te voorkomen dat je halverwege de barbecue moet afbreken.

Zie ook: Meer barbecue tips
Menu :