Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinmeubelen schoonmaken. Tips en informatie.

Tuinmeubelen schoonmaken. Tips en informatie.

Zijn je tuinmeubelen groen van de aanslag of ondergepoept door vogels, en daarom toe aan een schoonmaakbeurt? Dan kun je aan de slag met onderstaande tips.


Wij geven je hier aan hoe je elk type tuinmeubelen kunt schoonmaken. Want een houten tuinstoel vraagt om een ander soort schoonmaakmiddel dan een wicker loungeset.

Kunststof tuinmeubelen, wicker tuinmeubelen of stalen tuinmeubelen schoonmaken

Deze meubelen maak je schoon met heet water met een scheut allesreiniger, en een doekje of zachte borstel. Gebruik geen schuurmiddel en geen schuursponsje, deze veroorzaken krassen op je mooie tuinmeubels.

Als kunststof tuinmeubelen zijn verkleurd kun je ze na het schoonmaken behandelen met een speciale "vernieuwer" voor kunststof tuinmeubels, verwacht hier echter geen wonderen van.

Stalen tuinmeubelen kun je na het schoonmaken insmeren met autowax, dit zorgt voor extra bescherming van de stalen tuinmeubels.

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Hierbij kun je wel een harde borstel gebruiken. Het beste resultaat krijg je met een sopje van groene zeep. Door jaarlijks een impregneermiddel aan te brengen voorkom je dat schimmels het hout aantasten.

Rotan tuinmeubelen schoonmaken

Rotan tuinmeubelen en bamboe tuinmeubelen kun je schoonmaken met koud water met een schep zout. Bamboe en rotan beschermen doe je door een laklaag aan te brengen. Is rotan of bamboe (of riet) toch grijs geworden, dan kun je in de winkel een "ontgrijzer" kopen.
Menu :