Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinmeubels teak

Tuinmeubels teak

Teak is een tropische houtsoort die bijzonder goed tegen vocht en andere zware omstandigheden kan. Daarom is teakhout zeer geschikt om er tuinmeubels van te maken.


Tuinbanken, tuinstoelen, tuintafels, vlonders en complete tuinsets worden van teak gemaakt. Deze kunnen niet alleen goed tegen weer, wind en vocht, maar zien er ook heel mooi en sfeervol uit.

Kijk maar eens bij de beste winkels met meubels van teak wat er allemaal aan teaken meubels voor in huis en tuin te koop is.


Teak is een mooi materiaal en bovendien bijzonder sterk en duurzaam. Het is een hardhout dat op plantages verbouwd wordt. Vrijwel al het teak dat we in Nederland gebruiken komt uit Indonesiƫ. Het is teakhout van hoge kwaliteit dat zeer geschikt is voor buitengebruik. Het bevat van zichzelf olie waardoor het wat vettig aanvoelt. Hierdoor kan teak goed tegen vocht, ook als het onbehandeld is, en is het goed bestand tegen vlekken. En als teak toch een lelijk plek krijgt kun je het hout gewoon zachtjes een beetje schuren.

Tuinmeubels van teak kom je in vele stijlen tegen. Het materiaal leent zich namelijk heel goed voor zowel moderne als landelijke meubels. Kijk bij bovengenoemde winkels voor voorbeelden en prijzen.


Menu :