Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Buitenverlichting tegen inbrekers

Buitenverlichting tegen inbrekers

Buitenverlichting en inbrekers. Hoe zit dat nou precies? Laten inbrekers zich wegjagen door een teveel aan licht of vinden ze het juist wel fijn als ze een beetje bijgelicht worden tijdens hun inbraak-werkzaamheden?


Vraag het de deskundige. We gingen bij de politie na wat de meest verstandige buitenverlichting is met betrekking tot de inbraakveiligheid. Lees hier hun tips.

Politie adviseert verlichting in de avond

Volgens de politie is verlichting aan te raden. Als ’s avonds het huis in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat er niemand thuis is. Dit kun je voorkomen met licht in, maar ook om het huis.

De vooravond is belangrijk voor inbrekers. Zodra het donker is letten ze op waar er licht brandt. Blijft alles donker, dan is er waarschijnlijk niemand thuis. Het huis is dan geschikt voor een bezoek. Nu, of later op de avond.

Buitenverlichting met tijdschakelaar

Dit kun je makkelijk voorkomen met een tijdschakelaar. Laat lampen automatisch aangaan. Beneden, maar ook op de bovenverdieping. Beneden kunnen inbrekers nog gluren of er iemand in huis is, maar als er boven licht brandt is dat voor een inbrekers moeilijk inschatten.

Een zichtbare verlichte gevel gaat inbraak tegen

Nu we het toch over inbraak-preventie hebben. Kijk ook even naar de zichtbaarheid van de woning. Staat de gevel van het huis goed in het licht en is er vrij zicht vanaf de straat dan zal geen inbreker het in zijn hoofd halen in te breken.

Maar de dekking van struiken of een rij coniferen kan er voor zorgen dat de inbreker ongezien zijn gang kan gaan.

Goede verlichting is belangrijk, maar denk ook aan het hang- en sluitwerk

En natuurlijk is goed hang- en sluitwerk belangrijk. Hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen vermindert de kans op een inbraak met wel negentig procent!

Nog wat tips:

 • Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Meer tijd maakt de poging voor hem te gevaarlijk. Sluit ramen en deuren dus goed af. Breng veilige sloten aan en maak het de inbreker niet makkelijk.
   
 • Zeg het de buren als je een nacht weg blijft. Dan weten ze dat er mogelijk iets mis is als de buitenverlichting aanspringt.
   
 • Kondig je vakanties en weekendjes weg niet aan via Facebook en andere social media. Post de vakantiefoto's liever achteraf als je weer thuis bent.
   
 • Zorg voor goede buitenverlichting, liefst met een sensor. Zet de inbreker in het licht, daar houdt hij niet van! Kijk hier voor alle buitenverlichting. In dit overzicht vind je meer dan 13.000 buitenlampen en andere buitenverlichting die je op tal van manieren kunt selecteren.
   
 • Of kijk bij de beste winkels voor buitenverlichting voor een overzicht van online winkels waar je al deze buitenlampen en andere buitenverlichting tegen de laagste prijs kunt kopen.

Onderwerp:
Buitenverlichting wordt door de politie geadviseerd als middel om inbraak tegen te gaan. Inbrekers staan niet graag in het licht. Vooral buitenverlichting met tijdschakelaar en buitenverlichting met een bewegingssensor lenen zich goed als bescherming tegen inbrekers.

Menu :