Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Bladblazer: Tips en informatie

Bladblazer: Tips en informatie

Last van te veel bladeren in je tuin. Met een goede bladblazer ben je er zo van af. En zo'n bladblazer hoeft niet eens duur te zijn.


Hier kijken we naar de beste bladblazers, en geven tips en informatie voor bij de aankoop van een bladblazer.

De beste winkels

Wil je een goede bladblazer voor weinig geld kopen? Kijk dan bij Beste Bladblazer Kopen. In dit overzicht vind je de beste winkels op dit gebied, maar ook een bladblazer keuzehulp en de top 10 van bladblazers.

Elektrische bladblazers of met benzinemotor

Je hebt elektrische bladblazers en bladblazers met een benzinemotor. Elektrische bladblazers zijn een stuk stiller en lichter. Bovendien hebben ze minder onderhoud nodig dan een benzineblazer.  Bladblazers met een benzinemotor worden vooral voor het zware werk gebruikt. Je hebt ze met een tweetakt- en met een viertakt-motor. Op de consumentenmarkt worden vooral elektrische bladblazers verkocht.

Bladblazers met accu of met een snoer

Maar ook bij de elektrische bladblazers heb je wat te kiezen. Je hebt ze namelijk met en zonder accu. Met een accu bladblazer ben je natuurlijk veel flexibeler, maar de zuigkracht van een bladblazer met accu is over het algemeen wel minder dan die van een 230 volt bladblazer die gewoon het stopcontact gebruikt.

Bladblazers met accu heb je met een nikkel cadmium accu (Ni-Cd) en met een Nikkel Metaal Hydride accu (Ni-MH). De eerste is goedkoper maar slijt veel eerder als je hem niet iedere keer helemaal "leeg blaast". Een Ni-MH accu heeft daar minder last van.

De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in Ah (Ampère per uur). Hoe meer, hoe krachtiger. Dat geldt ook voor het aantal volts.

Bladblazers die kunnen zuigen

Sommige (duurdere) bladblazers kunnen niet alleen blazen maar ook zuigen. Vaak beschikken deze blazers ook over een ingebouwde versnipperaar en een vuilniszak zodat de rommel meteen opgeruimd is. De zuigcapaciteit wordt aangegeven in liters per uur.

Risico's van een bladblazer

Een bladblazer is geen gevaarlijk apparaat zoals een elektrische zaag, maar je dient wel wat veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo moet je nooit op mensen of dieren richten omdat er steentjes en andere harde dingen kunnen wegspringen. Zelf kun je het best een veiligheidsbril dragen. Bij een bladblazer met benzinemotor zijn gehoorbescherming en handschoenen aan te raden. Het laatste omdat de motor heet kan worden.

Voor wat betreft het geluid van een bladblazer, 3 dB is een verdubbeling van de herrie. Dat betekent dat een bladblazer met 65 dB twee keer zo veel kabaal maakt als een bladblazer met 62 dB.

Goede bladblazers

Goede merken voor een bladblazer zijn Makita, Black & Decker, Bosch, Stihl, Einhell, Ryobi, Gardena en Hitachi.

Kijk bij de bovenaan genoemde Beste Bladblazer Kopen voor de beste winkels om een bladblazer te kopen, en voor alle prijzen en informatie.

Zie ook: Tuingereedschap tips


Onderwerpen:
Bladblazer tips, informatie, beste bladblazer kopen. goede bladblazers online.
Menu :