Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinbladen: Goed tijdschriften over tuinieren

Tuinbladen: Goed tijdschriften over tuinieren

Bij het ontwerpen van een tuin, of bij het optimaal laten groeien van je bloemen en planten is goede informatie heel belangrijk.


Gelukkig hebben we in Nederland heel goede tuinbladen, die ook nog eens met hoge kortingen gekocht kunnen worden. Wij kijk hier naar de beste Nederlandse tuintijdschriften.

Heb je interesse in één van onderstaande tuinbladen? Via de consumentensite Beste Kopen kun je abonnementen met hoge korting afsluiten. Deze kortingen lopen op tot soms wel meer dan 50 procent.

Bloem & Plant

Een prachtig maandblad voor tuinliefhebbers. Één van de beste en meest praktische tuinbladen. Iedere maand mooie reportages, originele tuinontwerpen en uitgebreide beschrijvingen van planten. Boordevol tips en informatie met betrekking tot de tuin en de vijver. Met schitterende foto's!

Home and Garden

Een Engelse naam, maar een Nederlands tijdschrift. Uitgegeven door Sanoma. Home and Garden heeft een oplage van bijna 60.000 stuks. Dit tijdschrift informeert over het inrichten van zowel het huis als de tuin. Er worden in iedere uitgave van dit tuinblad bijzondere en verrassende tuinen getoond in verschillende stijlen. Daarnaast geeft het maandblad (10x per jaar) veel praktische ideeën.

Onze Eigen Tuin

Het meest practische tijdschrift voor tuiniers. Met heel veel informatie en tips over beplanting en inrichting van de tuin. Boordevol handige tips> Eigenzinnig, en vaak ook kritisch. Een tuintijdschrift waar je iets aan hebt!

Seasons

Acht keer per jaar 200 pagina's over het buitenleven en buiten wonen. Daarbij eisen prachtige tuinen en tuintips iedere keer weer de hoofdrol op. Elke maand wordt het tuintijdschrift gevuld met prachtige themabijlagen.

Landleven

Zoals de naam al aangeeft richt dit tuintijdschrift zich vooral op mensen die op het platteland wonen. Op mensen die landelijk wonen, vaak met grote tuinen. Landleven is een tuinblad met veel tuinideeën en reportages over prachtige tuinen, maar ook artikelen over dieren, de natuur, recepten en veel meer dat met een plezierige landelijke leefwijze te maken heeft.

Stadstuinieren

Tuinbladen heb je in alle soorten. Dit tuintijdschrift is een tegenhanger van landleven en richt zich vooral op de kleinere tuinen. Daarbij is er veel aandacht voor de moestuin, voor bijzondere gewassen, lekkere recepten met zelf verbouwde producten en natuurlijk tuinen in de stad.

Buitenleven

Één van de meest veelzijdige tuinbladen. Niet alleen vol informatie en tips over tuinieren en het inrichten van de tuin, maar ook over de natuur, de leukste plekjes van Nederland en heerlijke recepten.

De Tuin op Tafel

Dit tuintijdschrift is een kwartaalblad helemaal gericht op de moestuin. Dit kan een grote groentetuin zijn, maar ook een betrekking hebben op het verbouwen van groente, fruit en kruiden op een balkon of stadstuintje. Met veel praktische tips en informatie, en natuurlijk met recepten.

LandIdee

Schitterend lifestyle tuinmagazine. Met veel aandacht voor de seizoenen, de natuur, koken, gezondheid, cultuur en natuurlijk tuinieren.

Kijk voor goedkope proefabonnementen op al deze tuinbladen bij het bovengenoemde overzicht.
Menu :