Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinspots: Tuinverlichting met spots

Tuinspots: Tuinverlichting met spots

Wil je een plant in de tuin mooi uitlichten? Of een tuindecoratie in het licht zetten? Dat kan met tuinspots. Dat is buitenverlichting die er voor gemaakt is om delen van de tuin uit te lichten.


Een tuinspot geeft een gerichte lichtbundel. Dat kan een smalle felle bundel zijn, maar ook een zachtere brede bundel die het licht over een grotere oppervlakte verdeeld.

Schijnwerpers en in de bestrating ingebouwde spots

Tuinspots kunnen als schijnwerpertjes tussen de planten in de tuin worden geplaatst, maar er zijn ook inbouwspots die in de bestrating kunnen worden verwerkt. Als een tuinspot te draaien is kun je hem altijd op het juiste object richten.

Uitlichten van hagen en bomen

Inbouwspots worden vaak bij het uitlichten van hagen gebruikt. Vaak met een brede lichtstraal. Een haag wordt meestal maar aan één keer uitgelicht omdat deze als afscheiding wordt gebruikt. Een boom midden in de tuin kunt u beter met twee tuinspots verlichten, zo geef je de boom diepte.

Dit is het mooiste effect van tuinspots!

Het mooiste effect bij tuinverlichting met spots bereik je bij een grote boom door het licht op het onderste deel van de kruin te richten.

Tuinspots in alle soorten en maten zijn te koop bij de online winkels uit het overzicht beste winkels om buitenverlichting te kopen.
Menu :