Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinposter ophangen, verschillende manieren

Tuinposter ophangen, verschillende manieren

Tuinposter (ook wel tuindoeken, schuttingdoeken of tuinschilderijen genoemd) kun je op verschillende manieren ophangen. Door voor een andere bevestigingsmethode te kiezen kan een tuindoek ineens een heel andere uitstraling krijgen.


Wij kijken hier naar de verschllende manieren om een tuinposter op te hangen. Hun voordelen, nadelen en bijzonderheden.

Tuinposter in een lijst

Evenals iedere foto of schilderij kun je ook een tuinposter in een lijst plaatsen en ophangen. Let er wel op dat de lijst stevig vastzit en er niet af kan waaien bij een storm. Lijsten kun je op maat kopen, maar ook zelf maken.

Tuinposter met ringgaten

Tuinposters kun je ook bestellen met ringgaten. Deze ringgaten kunnen in de hoeken gemaakt wordne, maar bij grote tuinposters wordt er vaak gekozen voor gaten op een bepaalde afstand van elkaar. Bijvoorbeeld 30 centimeter.

Voor het bevestigen wordt bij tuinposters met ringgaten vaak gebruik gemaakt van elastieken spanners. Deze zijn te bestellen bij de leveranciers van tuinposters.

Tuinposter met een tunnelzoom

Een veel voorkomende manier om tuinposters te bevestigen is via een tunnelzoom. Hierbij is zowel boven als onder het doek omgeslagen met extra ruimte zodat er een tunnel ontstaat. Door deze tunnel kan een houten lat of aluminium buis worden gestoken die aan de muur of schutting wordt bevestigd.

Bij aluminium buizen wordt er vaak gebruik gemaakt van muurbeugels om de tuinposter aan een muur of schutting te bevestigen.

Tuinposter met een aluminium frame

Heel mooi is de tuinposter die in een aluminium frame wordt bevestigd. Via ringen en haken wordt dit frame aan de muur bevestigd. Meestal koop je het tuinposter inlusuef het frame. De leverancier bevestigt het tuinposter dan in het frame.

Kijk voor meer informatie, prijzen en bevestigingsmaterialen bij de winkels uit het overzicht beste aanbieders van tuinposters.
Samenvatting:
Met een mooie tuinposter (tuindoek, tuinfoto, schuttingdoek) kun je je tuin of terras op een heel simpele maar effectieve manier heel mooi decoreren. Hier kijken we naar de beste manieren om een tuinposter op te hangen en hebben we de beste aanbieders van tuinposters (standaard en van eigen foto's) van Nederland.

Menu :