Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Parasols kopen. Tips en informatie.

Parasols kopen. Tips en informatie.

Parasols heb je in verschillende soorten en materialen. Er valt heel wat te kiezen als je een parasol wilt kopen. Daarom geven we hier informatie en tips voor bij het kopen van een parasol.


Het begint al bij het kiezen van een model. Kies je voor de klassieke stokparasol, voor een zwevende parasol of voor een parasol in de vorm van een doek. Lees hier alles over parasols.

Goedkoop goede parasols kopen

Het online kopen van parasols is heel interessant, want parasols zijn online goedkoop en ze worden gratis thuisbezorgd. Bovendien is - bij de juiste winkels - de keuze uit parasols enorm groot. Kijk in het overzicht met beste winkels om een parasol te kopen op Beste Parasol Kopen waar je het best je parasol kunt kopen.

Goede merken parasols zijn Glatz, Borek, Madison, Hartman, 4-Seasons en Umbrosa.


Zwevende parasol of stokparasol?

De traditionele parasol (de stokparasol) heeft één groot nadeel, en dat is die stok in het midden die altijd in de weg zit. Daarom zijn veel parasols die nu verkocht worden zwevende parasols. Zo'n zweefparasol heeft de stok aan één zijde zodat deze naast de tafel en stoelen die onder de parasol staat komt te staan. Zo heb je nauwelijks last van de stok.

Een variant op de zwevende parasol is de muurparasol die geen stik heeft, maar een arm die aan de muur wordt bevestigd. Een muurparasol kun je dus nooit verplaatsen maar hij laat je terras wel geheel vrij.

Welk materiaal parasol?

Polyester is een materiaal dat we vaak tegenkomen bij goedkopere parasols. Het is een sterk materiaal dat goedkoop te produceren is. Bovendien is het een dicht materiaal waardoor het redelijk in staat is regen tegen te houden. Nadeel van polyester is dat het snel verkleurd. Daarom is het gebruik van een beschermhoes zeer aan te raden als je de parasol niet gebruikt. Duurdere parasols, bijvoorbeeld van Glatz, verkleuren minder snel omdat ze van een betere kwaliteit polyester zijn gemaakt.

Acryl /  Acryl of dralon is een alternatief. Acryl/dralon parasols beschikken over een laag die waterafstotend en vuilafstotend is. Het is een sterk, slijtvast materiaal dat veel minder snel verkleurd dan polyester. Op de langere termijn kan dit voordeel wel wegvallen omdat de beschermlaag wegslijt. Daarom moet je dit soort parasols ook met een hoed beschermen en voorzichtig zijn met wassen.

Olefin
Olefin is een synthetisch materiaal dat maar liefst 98% van de UV-stralen tegen kan houden. Olefin is sterk en duurzaam, kleurvast, vuilafstotend, waterafstotend, snel drogend en het schimmelt of rot niet. Alleen voordelen dus. Maar er is wel een nadeel, olefin parasols zijn duurder.

Textileen
Textileen is een semi-transparant materiaal. Het laat dus nog enig zonlicht door. Dat heeft als voordeel dat het onder een textileen parasol veel minder donker is. Maar het sluit de zon dus niet geheel buiten. Ook textileen is sterk, duurzaam, kleurecht en weerbestendig. Bovendien is het geheel onderhoudsvrij.

Sunbrella 
Sunbrella is een fabrikant die een speciale stof voor parasoldoek maakt. Sunbrella, dat je onder andere bij de Borek parasols tegenkomt, heeft vele voordelen. Het verkleurt en schimmelt niet en houdt de UV-straling goed tegen. Een heel sterk punt is dat deze stof ademt. Bij heet weer wordt het daarom niet zo snel benauwd onder een sunbrella parasol. Sunbrella laat wel water door.

Parasol met of zonder volant?

De volant is het over de rand hangende doek dat je bij veel parasols ziet. Dit volant ziet er mooi uit maar is niet alleen voor de sier. Het weert namelijk ook de zon als deze laag staat.

Hoe groot moet de parasol zijn?

Een grote parasol is altijd aantrekkelijk, want meer schaduw. Hou er wel rekening mee dat je de parasol nog moet kunnen draaien en kantelen. Kijk voor hele grote parasols bij de horecaparasols.

Hier vind je alle parasols

Zoek je nog een goede parasol? Kijk dan vooral in het overzicht met parasols. Hier vind je circa 2.000 parasols bij elkaar! Parasols van alle soorten en maten zijn hier te vinden met hun prijs en alle informatie.


Onderwerp:
Hier boven vind je tips en informatie voor bij het goedkoop kopen van je beste parasol. Op het bovenaan gelinkt Beste Parasol Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor het online kopen van een parasol. ook vind je daar de beste parasols uit de test. In het overzicht met parasols vind je circa 2.000 parasols in alle soorten. Om uit dat grote aanbod jouw beste parasol te kiezen hebben we hier boven enkele tips.
Menu :