Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinmeubelen van steigerhout

Tuinmeubelen van steigerhout

Steigerhout is een bijzonder stoere en robuuste houtsoort. Het hout is van naaldbomen uit het noorden van Scandinaviƫ. Het wordt gekenmerkt door een grove structuur ensteigerhout is ruw. Het wordt grof gezaagd.


Steigerhout ziet er niet alleen robuust en stuur uit, het is het ook. Het is uitstekend bestand tegen weer en wind.

Een goede winkel om mooie tuinmeubelen van steigerhout te kopen tegen een zo goedkoop mogelijke prijs is Design Tuimeubels. Die online winkel is helemaal gespecialiseerd in betaalbare steigerhouten ruinmeubeen op maat.

Steigerhout heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze planken vroeger bijna alleen maar werden gebruikt om loopplanken voor op bouwsteigers te maken. Met een steiger om een boot op aan te leggen heeft steigerhout dus niets te maken.Op een gegeven moment kwam men op het idee om loungebanken en bijbehorende lockers van steigerhout te gaan maken. Dit met een enorm succes. De stoere tuinmeubelen sloegen enorm aan, en al snel verschenen er ook andere tuinmeubelen van steigerhout. Na de steigerhouten loungebanken en hockers waren dat onder andere loungestoelen en tuintafels van steigerhout.

Ook onbehandeld kunnen tuinmeubelen van steigerhout vele jaren mee. Niet vreemd aangezien het materiaal ook voor bouwsteigers gebruikt wordt. Het steigerhoot kan in de loop der tijd wel een grijze gloed krijgen en barsten gaan vertonen, maar hier wordt steigerhout alleen maar mooier van. Denk je hier anders over, dan kun je tuimhout behandelen met een impregneermiddel, greywax, whitewax of olie. Verven is ook een optie.
Menu :