Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Houten tuinmeubelen schoonmaken en onderhouden

Houten tuinmeubelen schoonmaken en onderhouden

Ondanks de toenemende populariteit van wicker tuinmeubelen is hout nog steeds erg populair als materiaal voor buitenmeubelen. Niet vreemd, want hout is een mooi natuurlijk materiaal dat mooi staat in iedere tuin.


Toch staan sommige mensen nog huiverig tegenover houten tuinmeubelen. Ze schrikken dan terug voor het schoonmaken en het onderhoud. Maar dat is helemaal niet nodig. Lees maar.

Houten tuinmeubelen zijn voor een groot deel al simpel met een grote hoeveelheid water te reinigen. Gebruik echter geen hogedrukreiniger!

Maar een grote hoeveelheid water, gewoon aangebracht met de tuinslang. maakt het schoonmaken wel een stuk makkelijker. Vuil komt namelijk veel makkelijker los als het hout doorweekt is. Maak de tuinmeubelen eerst goed nat en reinig ze daarna met een goede houten borstel met een houtreiniger. Zo maak je zonder de moeite de tuinmeubelen schoon.

Teakhouten tuinmeubelen reinigen en onderhouden

Teakhout wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen. Teak is namelijk een houtsoort die heel goed tegen weer en wind kan. Teakhout wordt zelfs op schepen gebruikt. Teak is zo sterk dat het zelfs zonder onderhoud lang meegaat. Het krijgt in weer en wind zelfs zijn mooie karakteristieke grijze tint.

Teak olie voor tuinmeubels

Wil je de originele bruine kleur van teak behouden. Gebruik dan af en toen een teak olie of een teak olie sealer. De sealer heeft als voordeel dat het niet alleen het verweren en het verouderen van teakhout tegengaat, maar ook het intrekken van vuil en vlekken.

Teak cleaner

Want schoonmaken is natuurlijk wel af en toe nodig. Hiervoor kun je een teak cleaner gebruiken. Maar pas op, als je een sealer gebruikt hebt kun je de teaken tuinmeubelen beter schoonmaken met een teak shampoo. Deze tast de sealer namelijk minder aan.


Waar koop je reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten voor houten tuinmeubelen?

Deze schoonmaakmiddelen en onderhoudsmiddelen voor teaken tuinmeubelen zijn verkrijgbaar bij Kees Smit Tuinmeubelen en andere goede tuinwinkels.
Menu :