Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinmeubelen. Voor welk materiaal kies je?

Tuinmeubelen. Voor welk materiaal kies je?

Tuinmeubelen worden gemaakt van vele materialen. Hout, kunststof, wicker, aluminium, teak... de keuze is groot.


Wij kijken hier naar de voordelen en nadelen van de verschillende materialen tuinmeubelen.

Alle genoemde soorten tuinmeubelen kun je het beste kopen bij één van de winkels uit het overzicht beste winkels om tuinmeubelen te kopen. Deze winkels leveren veel kwaliteit tegen de laagste prijzen.

Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen zijn mooi en sfeervol om te zien. Houten tuinmeubelen zijn echter wel gevoelig voor weer en wind. Met name als ze onbehandeld zijn. In hoeverre weer en wind de houten tuinmeubels doen slijten hangt sterk af van de soort hout.Teaken tuinmeubelen

Teaken tuinmeubelen zijn ook van hout, maar dit hout is doordrenkt met natuurlijke oliën. Daardoor kunnen deze houten tuinmeubelen wel tegen weer en wind. Enig onderhoud is daarbij wel nodig. Je moet ze regelmatig opnieuw oliën anders worden teaken tuinmeubelen grijs. Sommige mensen kiezen er voor tuinmeubelen van teak gewoon te laten verkleuren omdat ze deze verweerde grijze kleur mooi vinden staan.

Teaken tuinmeubelen zijn erg sterk. Ongedierte, houtrot, maar ook zout water krijgen geen grip op tuinmeubelen van teakhout.


Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen waren tot voor kort zo populair dat vrijwel alle nieuwe tuinmeubelen van kunststof waren. Kunststof tuinmeubelen zien er modern uit en kunnen veel hebben. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, weersbestendig en kleurvast. Kunststof tuinstoelen zijn vaak opstapelbaar of makkelijk in en uit te klappen. Met de komst van de lounge meubelen is de populariteit van kunststof tuinmeubelen echter afgenomen. Ze ogen niet langer modern, en hun uiterlijk past niet zo goed met de hang naar een romantische en nostalgische sfeer in de tuin. Kunststof tuinmeubelen worden nu eerder praktisch dan mooi gevonden.

Wicker tuinmeubelen

Wicker heeft de rol van de plastic tuinmeubelen overgenomen. Ook wicker is een kunststof, met dezelfde voordelen, maar wicker tuinmeubelen zien er veel natuurlijker en gezelliger uit. Wicker tuinmeubelen bestaan uit een aluminium frame voorzien van een vlechtwerk van kunststofdraad. Bijna alle loungesets zijn gemaakt van wicker.Wicker tuimmeubelen zijn onderhoudsarm en je kunt ze de hele wereld buiten laten staan. Ze zijn zeer duurzaam en weerbestendig. Wicker tuinmeubelen zien er zo luxe en mooi uit, en zitten zo comfortabel, dat veel mensen ze ook binnen gebruiken.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminum tuinmeubelen zijn oersterk maar ook verbazend licht. Ze kunnen tegen weer en wind, zien er prachtig uit en zijn onderhoudsvriendelijk. Eigenlijk is hun enige nadeel de prijs die wat hoger ligt dan die van veel andere tuinmeubelen.

Kijk bij de beste winkels in tuinmeubelen voor de mooiste tuinmeubelen tegen de laagste prijzen. Daar vind je ook de tuinmeubelen van Hartman die je op de foto's bij dit artikel ziet staan.


Onderwerpen:
Aluminium tuinmeubelen, kunststof, wicker tuinmeubel, teak, houten tuinmeubelen, hout, aluminium, houten tuinmeubels.


Menu :