Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinberging of tuinhuis?

Tuinberging of tuinhuis?

Extra opslagruimte in de tuin is nooit weg. En een tuinhuis biedt heel veel ruimte om spullen op te slaan. Maar een tuinhuis kost ook veel ruimte.


Een goed alternatief kan een tuinberging zijn. Geen huisje maar een kast. Hier de voordelen en nadelen van tuinhuisjes en tuinbergingen.

Kies je voor een tuinberging of voor een tuinhuis. Dat hangt af van de antwoorden op een aantal vragen: Hoeveel ruimte heb je in de tuin? Hoeveel ruimte heb je nodig? Hoeveel budget heb je?

De kosten van een berging of tuinhuis?

Om met het laatste te beginnen. Hoeveel geld heb je uit te geven? Prijzen voor een metalen berging beginnen even onder de 250 euro. Voor dat geld heb je een soort metalen kast voor in de tuin of op het terras van een kleine 2 meter bij circa 120 centimeter. Zo'n tuinberging neemt weinig ruimte in beslag maar biedt veel ruimte voor je barbecue, tuingereedschap, buitenspeelgoed, tuinmeubelen, tuinkussens en andere spullen die je opgeborgen wilt hebben.

Een tuinhuis biedt meer ruimte, maar is ook een stukje duurder. De prijzen van metalen tuinhuizen beginnen bij zo'n 1100 euro, voor een houten tuinhuis ben je het dubbele kwijt. Een betaalbaar alternatief is een blokhut. Deze zijn een stuk goedkoper dan een tuinhuis en bieden meer ruimte dan een berging. De prijzen starten onder de 600 euro.

Kijk voor alle mogelijkheden bij de beste aanbieders van tuinhuisjes en opbergboxen.
Menu :