Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinberging of tuinhuisje?

Tuinberging of tuinhuisje? Extra opslagruimte in de tuin is nooit weg. En een tuinhuis biedt heel veel ruimte om spullen op te slaan. Maar een tuinhuis kost ook veel ruimte. Een goed alternatief kan een tuinberging zijn. Geen huisje maar een kast. Hier de mogelijkheden en prijzen van tuinhuisjes, blokhutten en tuinbergingen.

Kies je voor een tuinberging of voor een tuinhuis. Dat hangt af van de antwoorden op een aantal vragen: Hoeveel ruimte heb je in de tuin? Hoeveel ruimte heb je nodig? Hoeveel budget heb je?

Laten we eens kijken wat er te koop is aan tuinbergingen en tuinhuisjes

Tuinhuisjes

In het overzicht met aanbiedingen tuinhuisjes en tuinbergingen vind je ruim 100 tuinhuisjes, bergingen en blokhutten (grotere tuinhuizen).

Een tuinhuis biedt veel meer ruimte dan alleen een berging, maar is ook een stukje duurder, al heb je al een klein metalen tuinhuisje voor ongeveer 200 euro. Denk daarbij aan een schuurtje van ruim 2 meter breed ruim 1,30 meter diep. Met ventilatie maar zonder vloer (wel een vloerframe) zoals op onderstaande foto. Er moeten dus nog wel planken in voor de vloer.Voor een houten tuinhuis ben je een stukje duurder uit. Het onderstaande houten tuinhuisje is ongeveer even groot als het metalen schuurtje hierboven maar hier betaal je circa 500 euro voor. Dat is een aardige meerprijs, maar veel mensen geven de voorkeur aan hout in hun tuin, en een huisje als dit ziet er natuurlijk ook mooier en sfeervoller uit en is zijn meerprijs dan ook echt wel waard.

Bij de aanbiedingen hierboven staan ook goedkopere houten tuinhuisjes, maar deze zijn een stuk minder mooi om te zien.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen bij de bovenstaande aanbiedingen.


Heb je een wat ruimer budget en wat meer ruimte nodig, dan kun je ook een blokhut overwegen. Dit zijn schuurtjes die de benaming huisje echt verdienen. Van deze grotere tuinhuizen beginnen de prijzen bij ongeveer 1.000 euro.Tuinbergingen

Hoe mooi en praktisch ze ook zijn, een tuinhuisje neemt natuurlijk behoorlijk wat ruimte in je tuin in. Een tuinberging kan dan een optie zijn om ruimte te besparen. De hieronder afgebeelde tuinberging van Yardmaster biedt ook heel veel ruimte maar is net wat compacter dan een tuinhuisje. 

Voor een tuinberging is deze Yardmaster wel vrij groot. Je hebt ze ook van ongeveer de helft van de grote, die meer een tuinkast zijn om te zien.Kijk voor alle mogelijkheden bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van tuinhuisjes, blokhutten en tuinbergingen. Nog meer van deze schuurtjes voor in de tuin zijn te vinden bij de beste aanbieders van tuinhuisjes en opbergboxen.
Menu :