Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Haspels en ophangsystemen voor een tuinslang

Haspels en ophangsystemen voor een tuinslang

Een tuinlang is van zichzelf lastig op te bergen. Een tuinslang verandert al snel in een berg spaghetti die lastig te ontwarren is en bovendien hje tuinslang kan beschadigen.


Daarom kijken we hier naar handige haspels en ophangsystemen om de tuinslang netjes op te bergen.

Wat voor haspels en ophangsystemen zijn er?

Er zijn verschillende systemen om een tuinslang mee op te bergen als deze niet gebruikt wordt. Wij kijken hier naar de voor en andelen. Alle genoemde  systemen zijn voordelig online te bestellen. Kijk daarvoor bij de aanbiedingen van slangenhaspels en ophangsystemen.

Slanghangers

De meest eenvoudige en goedkope oplossing om een tuinslang op te hangen is de kunststof slanghanger. Dit is een kunststof wandhouder die je aan de buitenmuur bevestigd. Hier rol je de slang handmatig omheen. Zo'n slanghanger voor aan de muur kan tuinslangen tot wel 30 meter lang aan. Het is echter niet het meest handige systeem om een tuinslang op te hangen.

Slanghaspels

Een slanghaspel is dan makkelijker. Hierbij kun je de slang met een draaibeweging op en af de haspel draaien. Deze haspels kunnen aan de muur worden bevestigd maar ook vrijstaand worden gebruikt. Het meest handig zijn de slanghaspels die je met tuinslang en al van de muur kunt afhalen om mobiel te gebruiken. Je kunt slanghaspels los kopen, maar ook inclusief tuinslkang en sproeipistool.

Slanghaspels worden ook wel slangboxen, muurhaspels of wandhaspels genoemd.


Luxe slanghaspels zijn de Rotoroll van Claber en de AutoReel van Hozelock. Bij deze muurhaspels is de tuinslang helemaal weggeborgen in de haspel. Deze luxe tuinslanghaspels zien er schitterend uit en gaan heel lang mee. Door hun automatische slow rewind oprolmechanisme werken ze bovendien heel plezierig. Ze zijn alleen niet te verplaatsen, maar aangezien je voor het sproeien afhankelijk bent van de kraan is dat niet zo'n probleem. Kies wel voor een muurhaspel met voldoende slanglengte om de hele tuin te kunnen besproeien.

Slangenwagens

En dan zijn er tenslotte de slangenwagens. Slangenwagens zijn de meest mobiele ophangsystemen voor een tuinslang. Deze slangenwagens zijn bedoelt voor grote tuinen. Ze worden dan ook geleverd met een lange tuinslag, soms tot wel 60 meter. Je bevestigt de slang aan een waterkraan en loopt dan met de slangenwagen naar de plek die je wilt besproeien. Via een haspelsysteem is de tuinslang makkelijk in en uit te draaien.

Goedkope slangenwagens vind je ook bij de eerder genoemde aanbiedingen.


Of kijk op Beste Tuinslanghaspel Kopen voor de beste winkels waar je goedkoop een goede tuinslanghaspel, muurhaspel of slangenwagen kunt kopen. Je vindt daar ook een keuzehulp, de slanghaspel top 10 en een overzicht van de beste tuinslanghaspels uit de test.


Onderwerpen:
beste tuinslanghaspel, slangenwagen, slanghaspel, tuinslang haspel, muurhaspel, aanbiedingen.
Menu :