Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Het terras schoonmaken met een hogedrukreiniger

Het terras schoonmaken met een hogedrukreiniger

Een vuil terras krijg je het snelst en makkelijkst schoon met een hogedrukreiniger. Ook met het schoonmaken van lichte tegels of vuil tussen naden hebben hogedrukreinigers geen enkele moeite.


Maar niet alleen voor het schoonmaken van het terras, maar ook voor het schoonmaken van muren, de auto, fietsen of tuinmeubelen zijn hogedrukreinigers ideale apparaten.

Veel keuze uit goede hogedrukreinigers

Goede hogedrukreinigers worden door vele merken aangeboden. Bekende grote merken als Kärcher, Bosch, Kinzo en Nilfisk maken hogedrukreinigers, maar ook specialisten als TopCraft en Kranzle. Kärcher is de uitvinder van de hogedrukreiniger en nog steeds één van de meest populaire merken.

>>> TIP: Kijk op Beste Hogedrukreiniger Kopen voor alle informatie voor bij het kopen hogedrukreiniger zoals de winkels met het beste aanbod en de laagste prijzen en de Top 10 van hogedrukreinigers


Wat is een goede hogedrukreiniger?

Goede hogedrukreinigers om het terras mee te reinigen beschikken over een terrasreiniger (ook wel een patioreiniger of vloersproeier genoemd). Een terrasreiniger is een accessoire die je op een hogedrukspuit kunt aansluiten. Deze terrasreinigers of vloersproeiers bestaan grotendeels uit een kap die voorkomt dat het water en vuil alle kanten opspuit. Zodoende wordt het terras schoon maar blijven de ramen, muren en jezelf droog en schoon.

Belangrijk ook voor een hogedrukreiniger waarmee je een terras wilt reinigen is de bar waarde van de hogedrukreiniger. Hoe hoger de bar, hoe krachtiger de waterstraal. Ook het wattage is een goede indicatie voor de kracht van hogedrukreinigers.

Hieronder nog wat tips voor bij de aanschaf van een hogedrukreiniger:
  • Een krachtig hulpmiddel voor bij een hogedrukreiniger is de vuilfrees. Dit is een roterend hulpstuk dat zorgt voor een snel ronddraaiende puntstraal.
  • Wil je een schoonmaakmiddel willen gebruiken bij het reinigen kies dan voor een hogedrukreiniger met reinigingsmiddelentank.
  • Met een hogedrukreiniger met benzinemotor heb je geen elektriciteit nodig. Deze hogedrukreinigers zijn echter wel eens stuk duurder.
  • Zitten er wieltjes onder de hogedrukreiniger, dan kun je hem makkelijker verplaatsen.
  • Met een variopower lans kun je de waterdruk regelen door aan de spuitlans te draaien.
  • Automatische start en stop zorgt er voor dat de motor alleen draait als je de knop op de spuitlans indrukt. Met andere woorden de motor draait alleen als je water spuit. Dit spaart de motor en je bespaart energie.
  • Een bajonetaansluting zorgt er voor dat je (geschikte) hulpstukken heel eenvoudig op de spuitlans kunt aanbrengen.
In het eerder genoemde overzicht vind je naast aanbiedingen van hogedrukreinigers ook accessoires en hulpstukken.
Menu :