Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuintafels van natuursteen

Tuintafels van natuursteen

Tuintafels heb je van teak, steigerhout, hardhout, kunststof en van andere materialen. Maar heel speciaal zijn de tuintafels van natuursteen.


Een natuurstenen tuintafel is luxe, mooi en heeft een geweldige uitstraling. Maar bovendien is een tuintafel van natuursteen onverwoestbaar. Zo´n duurzame natuurstenen tafel is bestand tegen vorst en andere weersinvloeden en onderhoudsvrij.

Granieten tuintafels zijn bijzonder hard en daardoor nauwelijks gevoelig voor beschadigingen. 


Wat is natuursteen?

Natuursteen wordt in mijnen gewonnen en wordt zoveel mogelijk in tact gelaten. Er worden platen van gezaagd die als tafelblad dienen. Natuursteen is zoals de naam al aangeeft een echt natuurproduct. Voorbeelden van natuursteen zijn leisteen, marmer en graniet.

Granieten tuintafels

Veel tuintafels van natuursteen zijn gemaakt van graniet. Graniet is een gestold gesteente dat voor ongeveer de helft uit het mineraal kwarts bestaat. Kwarts is meestal grijs van kleur, maar andere in graniet aanwezige mineralen zorgen voor een legio aan andere kleuren in het materiaal.

Zie ook:

Samenvatting:
Een tuintafel van graniet of een andere tuintafel van natuursteen heeft een mooie en luxe uitstraling. Bovendien zijn natuursteen en graniet bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Kijk hier boven voor aanbiedingen van tuintafels van graniet en tuintafels van natuursteen.
Menu :