Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Grasmaaiers: Tips en informatie

Grasmaaiers: Tips en informatie

Regelmatig maaien van het gras is noodzakelijk voor een gezond gazon met dik en weelderig gras. Maar wat zijn de beste grasmaaiers, en wat voor soorten grasmaaiers zijn er en wat zijn hun voordelen?


Wij kijken hier naar de verschillende soorten en merken grasmaaiers en hun sterke punten. Welke grasmaaier is voor jou het beste?

Je hebt drie soorten grasmaaiers. De cirkelmaaiers voor het normale grasmaaiwerk en de koolmesmaaiers als er heel fijn gemaaid moet worden.

Grasmaaiers kun je tegenwoordig voordelig online kopen. Kijk voor de beste online winkels op dit gebied bij de winkels uit het overzicht Beste Grasmaaier Kopen. Daar vind je o.a. ook de grasmaaier top 10.

Hieronder vind je informatie over verschillende soorten grasmaaiers.

Cirkelmaaiers

Cirkelmaaiers hebben een afgesloten cabine waarin de gras wordt gedrukt. Ronddraaiende messen snijden het gras op maat. De cirkelmaaiers zijn de meest voorkomende grasmaaiers voor thuisgebruik. Een cirkelmaaier heeft als voordeel dat deze ook makkelijk takjes e.d. snijdt.

Mulchmaaier

De mulchmaaier lijkt op het eerste gezicht op een cirkelmaaier, maar een mulchmaaier splijt de grassprieten in kleine slierten. Deze gespleten grassprieten zijn beter voor de bemesting en uitzaaiing van het gazon. Dat is het grote voordeel van een mulchmaaier.

Cilindermaaier

Een derde categorie is de cilindermaaier. Deze grasmaaiers beschikken over meer messen en maaien het gras dus preciezer. Ook kun je met een cilindermaaier patronen in net gras maken.

Elektrische grasmaaiers en handmaaiers

En dan is er natuurlijk nog het verschil tussen de handmaaiers en de elektrische grasmaaiers. Daarvan is de tweede categorie aanmerkelijk populairder. In veel tuincentra is nauwelijks nog een handmaaier te vinden. Elektrische grasmaaiers maaien aanmerkelijk lichter dan de handmaaiers, maar ze hebben als nadeel dat je een snoer aan je grasmaaier hebt hangen en ze vragen meer opbergruimte.


Grasmaaiers op benzine

Er is ook nog een derde categorie, namelijk de grasmaaiers op benzine. Deze benzinemaaiers worden echter meestal alleen voor zeer grote tuinen gebruikt. Op hun beurt heb je grasmaaiers op benzine ook weer in twee categoriƫn, de motormaaier met een tweetaktmotor en een grasmaaier met een viertaktmotor. De eerste is milieuvriendelijker maar deze grasmaaier vraagt wel meer onderhoud en heeft meer moeite met oneffenheden.

Merken voor de beste grasmaaier

Erg goed zijn de grasmaaiers van merken als John Deere en het Japanse Toro. Voor consumentengebruik zijn deze echter te duur en daarom kom je ze in Nederland ook zelden tegen. Aanraders zijn verder de veel goedkopere grasmaaiers van Gardena, Skil, Bosch, Wolf, Einhell en Makita.

Aanbiedingen grasmaaiers van o.a. deze merken zijn te vinden bij de hierboven genoemde beste winkels om een grasmaaier te kopen op Beste Grasmaaier Kopen.

Zie ook: Tips grasmaaiers
Menu :