Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Hangmatten. Relaxen in de tuin

Hangmatten. Relaxen in de tuin

De hangmat is een oud soort meubelstuk. Niemand weet hoe oud. Maar een hangmat is ook modern. Hangmatten zijn namelijk weer helemaal in.


Hangmatten worden steeds vaker verkocht voor gebruik in de tuin. Je hebt ze zonder stokken. Zo'n hangmat hang je tussen twee bomen. Of hangmatten met stokken. Deze kunnen zelfstandig staan en zijn daarom het meest populair.

Kies je beste hangmat (uit ruim 1000 hangmatten)

Kijk bij aanbiedingen alle hangmatten wat er allemaal aan hangmatten te koop is. In dit overzicht vind je meer dan 1000 hangmatten in alle soorten en maten! Ook bevestigingssystemen voor hangmatten en hangmat standaarden kom je in dit overzicht tegen.

Om de speld in de hooiberg te vinden (namelijk de voor jou beste hangmat) kun je de hangmatten op tal van manieren selecteren. Geef al je wensen en eisen op en je houdt alleen de hangmatten over die voor jou het meest geschikt zijn.

Hangmatten selecteren kan onder andere op model, prijs, kleur, merk en materiaal. Maar je kunt bijvoorbeeld ook opgeven dat je een hangmat in netvorm wilt hebben in plaats van een gesloten hangmat.

Nog meer goede hangmatten vind je bij de beste aanbieders van hangmatten.

Over de hangmat

Hangmatten komen uit Amerika. Het was Columbus die de eerste hangmatten naar Europa bracht. Hier werden ze al snel populair. Vooral voor het gebruik op schepen en in gevangenissen. Plaatsen waar heel weinig ruimte was om te slapen.

Hoe lang daarvoor de hangmat al in Amerika gebruikt werd is onbekend. Heel lang waarschijnlijk, want de hangmat kwam zowel in Noord als Zuid Amerika voor. In Mexico gebruikte men in de tijd van Columbus al hangmatten die leken op een fijn visnet, en in Braziliƫ werden toen al geweven hangmatten van stof gebruikt.

De hangmat is in Zuid Amerika nog steeds een dood normaal meubelstuk. Niet alleen om in te relaxen, maar ook om in de slapen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van ruim 1.000 hangmatten om de voor jou beste hangmat tegen de laagste prijs aan te schaffen.
Menu :