Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Hangmatten. Relaxen in de tuin

Hangmatten. Relaxen in de tuin

De hangmat is een oud soort meubelstuk. Niemand weet hoe oud. Maar een hangmat is ook modern. Hangmatten zijn namelijk weer helemaal in.


Hangmatten worden steeds vaker verkocht voor gebruik in de tuin. Je hebt ze zonder stokken. Zo'n hangmat hang je tussen twee bomen. Of hangmatten met stokken. Deze kunnen zelfstandig staan en zijn daarom het meest populair.


Kijk hier voor de beste hangmatten voor in de tuin

Hangmatten komen uit Amerika. Het was Columbus die de eerste hangmatten naar Europa bracht. Hier werden ze al snel populair. Vooral voor het gebruik op schepen en in gevangenissen. Plaatsen waar heel weinig ruimte was om te slapen.

Hoe lang daarvoor de hangmat al in Amerika gebruikt werd is onbekend. Heel lang waarschijnlijk, want de hangmat kwam zowel in Noord als Zuid Amerika voor. In Mexico gebruikte men in de tijd van Columbus al hangmatten die leken op een fijn visnet, en in Braziliƫ werden toen al geweven hangmatten van stof gebruikt.

De hangmat is in Zuid Amerika nog steeds een dood normaal meubelstuk. Niet alleen om in te relaxen, maar ook om in de slapen.
Menu :