Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Waarom een tuinkas met schuine wanden?

Waarom een tuinkas met schuine wanden?

Veel tuinkassen hebben een schuine wand. Daarmee win je wat extra ruimte voor je planten en bloemen aan de onderzijde, maar dat is niet het belangrijkste voordeel van een tuinkas met schuine wanden.


Hier kijken we naar diverse voordelen van een tuinkas met schuine wanden ten opzichte van een tuinkas die over rechte wanden beschikt. Het grootste voordeel: Een tuinkas met schuine wanden reflecteert het zonlicht veel minder zodat de planten in de kas veel meer licht en warmte krijgen.

Dit is het grote voordeel van een tuinkas met schuine wanden. Maar daarnaast zijn er nog wat sterke punten. Deze vind je hier onder.

Betere lichtopvang

Als een tuinkas over rechte wanden beschikt wordt een groot deel van het zonlicht weer teruggekaatst door het glas. Dit komt door reflectie. In de winter kan dit een probleem zijn omdat er te weinig licht en warmte in de kas komt. In de zomer speelt dit nadeel minder, omdat er dan voldoende zon en warmte is.

Een stabielere tuinkas

Door de tuinkas de vorm van een omgekeerde V te geven (breed van onder, smal van boven) staat een tuinkas met schuine wanden veel steviger op de grond. Ook heeft de wind minder invloed op de kas en wordt het gewicht van het dak van de tuinkas beter verdeeld.

Meer ruime in de kas

Het voordeel van meer ruimte hebben we al eerder kort genoemd. Deze winst in ruimte kan bij een tuinkas met schuine wanden ten opzichte van een kas met rechte wanden wel 25% bedragen. Dat betekent een kwart meer ruimte voor je planten en/of groente! Een tuinkas met schuine wanden is dan per vierkante meter ook veel goedkoper.

Kijk hier voor aanbiedingen van goede tuinkassen
Menu :