Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuinhandschoenen, tips en informatie

Tuinhandschoenen, tips en informatie

Tuinhandschoenen beschermen je handen tijdens het werken in de tuin op tal van manieren. Tegen doornen, tegen brandnetels, tegen planten die allergische reacties kunnen veroorzaken, tegen koude, noem maar op.


Tuinhandschoenen heb je in zeer uiteenlopende prijsklassen. Waar zit dat hoge prijsverschil in? Wij kijken hier naar verschillende soorten tuinhandschoenen.

Drie voorbeelden van goede tuinhandschoenen

Wij doen dit aan de hand van drie tuinhandschoenen van Wolf-Garten. Dit topmerk in tuingereedschap heeft werkhandschoenen voor in de tuin die bijzonder goed en sterk zijn. Goedkopere handschoenen zijn er wel te vinden, maar deze hebben niet de kwaliteit van deze Wolf-Garten tuinhandschoenen.

>>> TIP: Wolf-Garten tuinhandschoenen en andere goede tuinhandschoenen kun je vinden in het overzicht met tuinhandschoenen. Daar zijn circa 200 goede tuinhandschoenen te vinden!


Wolf-Garten actie-handschoen

De actie-handschoen van Wolf-Garten is eenvoudige maar erg goede tuinhandschoen. Deze werkhandschoenen zijn bijzonder sterk, vooral aan de binnenzijde van de handpalm. Daardoor hebbe ze een lange levensduur. Er zijn aparte modellen voor de mannenhand en de vrouwenhand zodat ze altijd goed zitten.

Deze tuinhandschoenen zijn gemaakt voor het standaard tuinwerk als snoeien, wieden e.d. Voor het normale tuinieren heb je aan deze tuinhandschoenen voldoende.

Wolf-Garten universele handschoen

Maar toch adviseren we de Wolf-Garten GH-U universe tuinhandschoen die maar iets duurder is. Deze tuinhandschoenen beschikken namelijk over versterkte vingertoppen, een extra stevige binnenzijde en knokkelbescherming. Dit alles voor optimale bescherming van zowel je handen als de handschoen zelf. Wat ook plezierig is, is de ademende bovenzijde van de handpalm. Dit voorkomt zweethanden, iets wat vooral zomers weer erg belangrijk is.


Wolf-Garten machine-handschoen

Voor het echt zware werk is er de Wolf-Garten GH-M machine-handschoen. Deze tuinhandschoen heeft zijn naam te danken aan de bijzonder slipvaste binnenzijde van de handpalm zodat je veilig elektrisch tuingereedschap kunt bedienen met de tuinhandschoenen aan.

Door de verstelbare manchet zit deze tuinhandschoen altijd comfortabel wat onder het werken in de tuin erg belangrijk is. Ook deze tuinhandschoenen voorkomen zweethanden en met de transpiratiedepzones op de duimen win je de strijd met het zweet helemaal.

De Wolf-Garten machine-handschoen is verkrijgbaar in twee maten, voor grote en voor middelgrote handen.

Kijk bij de eerder genoemde overzicht voor prijzen en meer informatie.
Menu :