Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Tips: De beste parasols kopen

Tips: De beste parasols kopen

Met een parasol kunt je overal in je tuin en op je terras een beschutte plek creëren. Hoe groot deze plek is hangt sterk af van de grootte en van de vorm van de parasol.


Hier kijken we naar verschillende soorten parasols zoals de zweef-parasol, de vierkante parasol en de strandparasol.

Hier koop je goedkoop de beste parasols

Ben je op zoek naar een goede parasol voor weinig geld? Kijk dan bij de beste winkels op Beste Parasol Kopen. Deze bieden de parasols online tegen de laagste prijzen aan. Tevens vind je daar de beste parasols uit de test, een parasol top 10 en een keuzehulp met alle informatie voor bij het kopen van de beste parasols.

Zweefparasol

Met een zweefparasol kun je veel schaduw creëren, want zweefparasols zijn over het algemeen grote parasols. Het meest kenmerkende voor de zweefparasol zijn echter de steel en voet die zich niet in het midden van de parasol bevinden maar aan een zijkant. Dit heeft als zeer groot voordeel dat je een tafel onder de parasol kunt plaatsen zonder dat je last van de poot hebt.

Strandparasol

Een strandparasol is een parasol die veel kleiner is dan een zweefparasol. Je zou de strandparasol als een mobiele parasol kunnen omschrijven. Je kunt de parasol makkelijk mee nemen naar het strand of naar het bos. Kenmerkend voor de strandparasol is dat je deze, zonder voet, in het zand moet kunnen prikken.

Balkonparasol

Ook klein is de balkonparasol. Op een balkon is immers  meestal weinig ruimte voor een parasol. Omdat in een appartement ook weinig ruimte is om een parasol op te bergen bestaat de stok van een goede balkonparasol uit twee delen. Een kniksysteem is welkom omdat je dan met de parasol veel beter uit de voeten kunt op een klein balkon.

Terrasparasol

Heb je wel veel ruimte, dan kun je kiezen voor een veel grotere terrasparasol. Deze parasols worden ook wel loungeparasol genoemd omdat ze vaak bij een loungeset geplaatst worden. Bij echte grote parasols is een katrol belangrijk, want zo draai je de parasol zonder moeite en zonder kracht makkelijk uit. Ook hier is een kniksysteem welkom omdat je dan de plaats van de schaduw kunt beinvloeden zonder dat je de parasol zelf hoeft te verplaatsen.

Muurparasol

Een muurparasol is een verhaal apart. Deze parasol wordt als een soort zonnescherm aan de muur bevestigd. Muurparasols zijn vrij zeldzaam.

Hier vind je alle parasols

Kijk voor de beste parasols en alle informatie en prijzen in het overzicht van parasols. Daar vind je meer dan 800 parasols in alle soorten en maten!

Menu :